Güzel Helen Seyircilerle Buluşmaya Hazırlanıyor

0

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek olan “ LA BELLE HÉLÈNE (Güzel Helen) Opereti, sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor.  Kostümler  Serdar Başbuğ imzasını taşıyor.Eserde, Paris rolünü Caner Akın ve Ahmet Baykara, Hélène rolünü Şebnem Ağrıdağ üstleniyor.

Geçtiğimiz sezon Türkiye Prömiyerinde büyük ilgiyle karşılanan, LA BELLE HÉLÈNE (Güzel Helen) opereti, 1 Şubat 2018’den itibaren Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde sahnelenmeye başlayacak.

Alman asıllı Fransız besteci J.Offenbach’ın bestelediği Operet, ilk kez 1864 yılında Paris’de sahnelendiğinde , hem seyircilerden hem de eleştirmenlerden büyük beğeni toplamıştı. Sonrasında bir çok filme konu olan güzel Helen’in efsanesi böylece asırlardır dilen dile dolaştı. Sonuçta Güzel Helen’e duyulan aşk büyük Troya savaşına sebeb oldu.

Operet; Isparta Kraliçesi ve Menelaos’un eşi Helen’in, Truva Kralı’nın oğlu Paris ile kaçış hikayesini gülünç ve nükteli bir şekilde ele alıyor. Bu olay Truva Savaşı’nın çıkmasına sebep olmuştur.

Eserin librettosu, Henri Meilhac ve Ludovic Halévy’e ait (OEK Edisyonu ve Paris Orkestrasyonu). Türkçe çevirisi ise Işık Noyan tarafından yapıldı.

“LA BELLE HÉLÈNE” (Güzel Helen) , Murat Göksu’nun rejisi ile sahneleniyor. Eserin orkestra şefliğini Zdravko Lazarov, koro şefliğini ise Paolo Villa üstleniyor. Eserin dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu’na , kostüm tasarımı Serdar Başbuğ’a , ışık tasarımı da Ahmet Defne’ye ait. İstanbul Opera ve Balesi hiçbir yılma ve yorulma duymadan güzel eserleri büyük bir özveri ile seyircileri ile buluşturmaya devam ediyor. Her ne kadar salon sıkıntısı yaşansada ülkemimizde alternatifler yaratmaya devam ediliyor.

Güzel Helen’in Kadrosu

Eserde, Paris rolünü Caner Akın ve Ahmet Baykara, Hélène rolünü Şebnem Ağrıdağ ve Hande Soner Ürben, Ménélas rolünü Cenk Bıyık ve Çağrı Köktekin, Agamemnon rolünü Alper Göçeri ve Kevork Tavityan, Calchas rolünü Ufuk Karakoç, Oreste rolünü Nesrin Gönüldağ ve Deniz Likos, Achille rolünü Serkan Bodur ve Yoel Keşap, Bacchis rolünü Banu Ergün ve Funda Güllü, Leaena rolünü Peyman Dorkan ve Zeynep Halvaşi, Parthénis rolünü Betül Görgülü ve Şöhret İnanç dönüşümlü olarak oynarken; Ajax 1 rolünü Zafer Çiftçi, Ajax 2 rolünü Can Reha Gün, Philocome rolünü Engin Yavuz, Euthyclès rolünü Erdem Gedik üstleniyor.

(Boosey&Hawkes Music Publishers Limited)

1-3-6-7-9-10-13 Şubat 2018 tarihlerinde

                       Kadıköy Bld. Süreyya Opera Sahnesi’nde

Biletler:

www.dobgm.gov.tr

www.biletiva.com

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası ve Fulya Sanat Merkezi Gişeleri

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.