Ünlü Karikatürler Okan Üniversitesi’nde

0

34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi,

Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde

34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın

ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürleri,

bu kez Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde sergilenmeye başlıyor.

30 Ocak Salı günü saat 11:00’da açılışı yapılacak sergi, 12 Şubat’a kadar gezilebilecek.

Karikatür sanatına verdiği değerle bilinen Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na 641 sanatçı 2.220 karikatürle katılım sağladı.

Sergide, yarışmanın bu yılki birincisi Ross Thomson (İngiltere), ikincisi Shahram Rezaei (İran), üçüncüsü Raimundo Rucke Santos Souza (Brezilya) ve ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ kategorisinde verilen Özel Ödül’ün sahibi Fethi Gürcan Mermertaş’ın (Türkiye) eserlerinin yanı sıra Başarı Ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler de yer alacak.

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ve Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut’un katılımları ile 30 Ocak Salı günü saat 11:00’da Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Giriş Salonu’nda açılacak sergi, 12 Şubat’a kadar gezilebilecek.

Seçici Kurul’un ödüle değer gördüğü Başarı Ödülü kazananları arasında ise Luc Descheemaeker (Belçika), Muhamed Djerlek (Sırbistan), Darko Drljevic (Karadağ), Ehsan Ganji (İran) (2 ödül), Vasco Gargalo (Portekiz), Alessandro Gatto (İtalya), Dokhshid Ghodratipour (İran), Krzysztof Grzondziel (Polonya), Silvano Mello (Brezilya), Raimundo Rucke Santos Souza (Brezilya), Ross Thomson (İngiltere) yer alıyor.

Dünyanın dört bir yanından karikatürleri ve karikatüristleri evrensel bir platformda buluşturan 34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler, ödül töreninin ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi ve Adana 75. Yıl Sanat Galerisi’nde ziyarete açılmıştı.

Adres: Okan Üniversitesi, Tuzla Kampüsü, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Giriş Salonu

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.