4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Yarışma Başvuruları Başlıyor

0

BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİNDE YENİ YARIŞMA: ULUSAL UZUN METRAJ FİLM

Bogazici Uluslararası Film Festivali Bu yıl 10 – 18 Kasım 2016 tarihleri arasında, Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenecek olan 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında Ulusal ve Uluslar arası Uzun Metraj Film ve Kısa Film Yarışmaları için başvurular başladı.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması

“Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması” festivalde ilk kez düzenleniyor. Festivaldeki tüm yarışmalı bölümlerin yönetmelikleri açıklandı. Ulusal ve Uluslar arası Uzun Metraj ve Kısa Film Yarışmalarının son başvuru tarihi 21 Ekim 2016 olarak belirlendi.

En İyi Ulusal Uzun Metraj Filme 100.000 TL Ödül Bu yıl festivalde ilk kez yapılacak olan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında ‘En İyi Film’ seçilen eser 100.000 TL para ödülü alırken, ayrıca ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Oyuncu’ , ‘En İyi Kurgu’ dalları ile, ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’ ve ‘En İyi Senaryo’ dallarında da para ödülleri verilecek.

Boğaziçi Film Festivali’nin diğer yarışmalı bölümleri

Festivalin diğer yarışmalı bölümleri ise; Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal ve Uluslararası Kısa Film Yarışmaları ve Kısa Film alanında yapılan İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Yarışması. Ayrıca her yıl olduğu gibi Dünya Sineması Seçkisi, Yarışma Dışı Kısa Film ve Animasyon Seçkileri, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve sergiler sinemaseverlerle buluşacak. Yarışma yönetmeliklerine ve başvuru formlarına festivalin resmi web sayfası olan www.bogazicifilmfestivali.com adresinden ulaşılabilir.

Uzun Metraj Film Yarışması Ödülleri En İyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü: 100,000 TL

En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülü: 25,000$

En İyi Yönetmen Ödülü: 5.000$

En İyi Senaryo Ödülü: 2.500$

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: 2.500$

En İyi Kurgu Ödülü: 2.500$

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: 2.500$

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: 2.500$

Kısa Metraj Film Yarışması Ödülleri Ahmet Uluçay Büyük Ödülü: 50,000 TL En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film Ödülü: 15,000 TL

En İyi Ulusal Kısa Belgesel Film Ödülü: 15.000 TL

En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Film Ödülü: 10.000 TL

En İyi Uluslararası Kısa Belgesel Film Ödülü: 10.000 TL

İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü: 5.000 TL

Kısa Film İzleyici Ödülü: 5.000 T

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.