Pera Palas Bu Kez Tiyatro Sahnesi

0

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_6.php on line 20

Avrupa’nın doğuyu fethetmek için yollar oluşturduğu yılların efsanevi Şark Ekspresi’nin İstanbul durağıydı Pera Palas…

Avrupa’nın doğuyu fethetmek için yollar oluşturduğu yılların efsanevi Şark Ekspresi’nin İstanbul durağıydı Pera Palas… 125 yıla yaklaşan tarihinde çok şeye tanık oldu, Agatha Christie, Ernst Hemingway, Greta Garbo gibi ünlüleri, İstanbul’un işgal yıllarında yüzlerce yabancıyı konuk etti… Gerek Osmanlı İmparatorluğunun gerekse Cumhuriyetin tarihinde iz bırakacak çok sayıda olaya tanıklık etti. Bugün Pera Palace Hotel Jumeirah olarak yine İstanbul’un en gözde mekânlarından biri.

Otel, önümüzdeki günlerde tarihine tiyatro mekânı olmayı da ekleyecek. Kumbaracı50 Tiyatro Topluluğu Pera Palace Jumeirah’ın odalarını, balo salonunu ve ortak alanlarını kullanarak sahneleyeceği interaktif bir tiyatro oyunu hazırlıyor.

pera-orta-foto

Tiyatro izleyicilerinin değişik öyküleri otelin değişik mekânlarında izlerken bir zaman yolculuğuna da çıkacağı ‘Pera’nın Zamanı’ oyununun provaları sürüyor.

Pera Palace Oteli’nde yüzyılın anıları birike birike zamanda bir kırılmaya neden olur… Bazı konuklar değişik nedenlerle odalarında bir döngü içinde sıkışıp kalmışlardır. Otelin çalışanları konukların da işbirliği ile odalarda bahar temizliğine başlayınca oteli terk etme vaktinin geldiğini anlarlar, ama her şey o kadar kolay olmayacaktır…

Bir ortak çalışmanın ürünü olun oyunun yazarları: Gülhan kadim, Seda Özen Yürük, Selen Orcan, Selin Girit, Yaman Ömer Erzurumlu.

Altıdan Sonra Tiyatro’nun yürütücülüğünü yaptığı oyunun yönetmeni Yaman Ömer Erzurumlu. Oyuncular: Aslı Can Kortan, Aziz Caner İnan, Erkan Kortan, Hakan Emre Ünal, İhsan Dehmen, Merve Öztoprak Kantarcı, Seda Yürük, Özer Arslan, Seyfi Erol. Yardımcı rolleri ise Doğa Uğurel, Eyüp Çelik, Güray Doğru, Ozan Talay, Can Erol üstleniyor.

Kostüm tasarımı Seda Özen Yörük, işitsel tasarım Onur Kahraman, teknik tasarım İhsan Dehmen tarafından üstleniyor

Oyunun bilet fiyatları 60 lira olarak belirlendi. Biletler ‘www.kumbaracı50.com’ adresinden edinilebilecek.

Sabit Doğan

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.