Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_6.php on line 20

Şehir Tiyatroları’nda atılan yirmi Oyuncudan on biri geri çağrıldı. 

Evrensel Gazetesinde Sevda Aydın’ın haberine göre Şehir Tiyatroları’nda atılan 20 sanatçıdan 11’inin geri çağrıldığı belirtildi. Haberde İşten çıkarılan 20 kişiden Berna Adıgüzel, Sinem Özlek, Mert Aykul, Nilay Yazıcıoğlu, Lale Kabul, Ada Alize Ertem, Selin Türkmen ve Senem Oluz, Yeşim Koçak,Destan Batmaz’ın da aralarında bulunduğu 11 sanatçı dün Şehir Tiyatroları yöneticilerinin bilgilendirmesiyle işlerine geri döndükleri bilgisi yer alıyor..

Bu haber üzerine istanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Basın ve Halkla İlişkiler birimi; sanatçıların işe geri alındıkları hakkında ellerinde henüz resmi bir belgenin olmadığını. Bu haberin resmi bir belgeye dayandırılmadığını belirtti. Ellerine resmi bir belge geçince kamuoyunu bilgilendireceklerini söylediler.

Atılan Sanatçılarla konuştuğumuzda;dün akşam Belediyenin ilgili müdürlüğünden  telefonla toplantıya çağrıldıklarını. Yetkili biri tarafından sözlü olarak İşe geri alındıkları söylendi.

Neden 20 kişiden 11’i alındı sorusu akıllara geldi.

Kurumda yapılan toplantıda kalan arkadaşlarının neden işlerine dönmediklerini soran oyuncuların yönetimden “İşe iade için bize teslim edilen listede sadece sizler varsınız. Kalanlarla ilgili bilgimiz yok” yanıtını aldığı öğrenildi.

Bazı sanatçılar işten atma sonrası işe iade davası açmıştı.

İşe iadesi yapılmayan isimlerden biri de sanatçı Ümit Bülent Dinçer. Dinçer, 11 kişinin geri alınmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirtirken, “Ama neden tamamının geri alınmadığını merak ediyoruz. En kısa zamanda kalan arkadaşlarımızın da işlerine iade edilmesini bekliyoruz” dedi.

Şehir Tiyatroları’nda yönetmenlik ve oyunculuk yapan Engin Alkan ise konuyu “Şehir Tiyatroları’nda işten çıkarılan sanatçıların yarısı için hatadan dönüldü. Peki diğer yarısı? Bardağın yarısı boş! Anlamsızca… Hala…” şeklinde değerlendirdi.

Şehir Tiyatroları yönetmenleri atılan sanatçıların performanslarına kefil oldular.

“Biz Aşağıda imzası olan yönetmenler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir Tiyatroları’ndagörevine son verilen 17 oyuncu,1 dramaturg,1 müzisyen ve 1 koreograf arkadaşımızın mesleki yeterlilik ve performanslarına, meslek ahlakı ve liyakatlarına tanık ve kefiliz.”

Orhan Alkaya,

Ragıp Yavuz

Emre Koyuncuoğlu

Engin Uludağ

Haldun Dormen

Yücel Erten

Macit Koper

Taner Barlas

Engin Gürmen

Nurullah Tuncer

Ayşe Emel Mesci

Mehmet Birkiye

Engin alkan

Arif Akkaya

Naşit Özcan

Yıldırım Fikret Urağ

Yıldıray şahinler

Aslı Öngören

Kemal Kocatürk

Ergün Işıldar

Bora Seçkin,

Can Doğan

Hülya Karakaş

Yiğit Sertdemir

Hakan Yavaş

Ersin Umulu

Özgür Kaymak

Ali Gökmen

Arda Aydın

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.