YENİ BİR TOPLULUK: TAŞRA KABARE

0
Tiyatro Taşra Kabare 'Temizlik İşçileri'

Cemal Toktaş ve Nergis Öztürk’ün öncülüğünde kurulan yapım merkezi Taşra Kabare, ilk projesi ‘Temizlik İşleri’ ile seyirci karşısına çıkıyor.

SABİT DOĞAN
SABİT DOĞAN

Cemal Toktaş’ın yazdığı ve Ali Altuğ’un yönettiği ‘Temizlik İşleri’ bilinmeyen bir zaman ve yerde çok ünlü bir şahsiyetin evinde temizlikçinin başına gelen tuhaf ve komik olayları sahneye taşıyor. Toplumun iletişimsizliğe ve tahammülsüzlüğe sürüklenişini kendine has hicviyle eleştiren oyunu yazarı “kara güldürü ve absürt türlerinin eğlenceli bir karması” olarak tanımlıyor.

 

‘Temizlik İşleri’ televizyon ve sinema dünyasından tanıdığımız genç ve yetenekli oyuncuları buluşturuyor. Oyunda Cemal Toktaş ve Nergis Öztürk’ün yanı sıra Yeliz Kuvancı, Genco Özak, Orhan Bıyıklı, Onur Dikmen ve Serpil Göral rol alıyor.

taşra kabare

‘Taşra Kabare’nin, kökeni “geleneksel”e dayanan, içerisinde ‘kara güldürü’, ‘absürt’, ‘epik’ türlerini barındıran tiyatro oyunları, sinema filmleri, müzikli oyunlar, televizyon ve müzik projelerinin üretileceği ve geliştirileceği bir yapım merkezi olacağını söyleyen Toktaş ve Öztürk, ‘Taşra Kabare’yi ilkesi “kolektif bir yapıda, birlikte üretmek” olan “arabesk-pop-caz-alaturka bir yapılanma” olarak tanımlıyorlar.

‘Temizlik İşleri’ 2 ve 25 Kasım’da Kadıköy Moda Sahnesi’nde, 12 – 19 – 26 Kasım tarihlerinde Sahne Pulchérie’de saat 20:30’da izlenebilecek.

Biletler: Moda Sahnesi gişesinden ve www.modasahnesi.com adresinde; Sahne Pulchérie’deki oyunlar için biletix’te satışa sunulacak.

Ayrıntılı bilgi için:

www.tasrakabare.com

twitter.com/tasrakabare

facebook.com/tasrakabare

instagram.com/tasrakabare

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.