52. İstanbul Müzik Festivali 21 Mayıs’ta başlıyor

0

İKSV tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali, dünyanın dört bir yanından seçkin orkestraları ve önemli  ve şefleri müzikseverlerle buluşturmak için gün sayıyor. 21 Mayıs-12 Haziran arasında gerçekleştirilecek festivalde bu yılın teması Kökler, Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinin 100. yılına odaklanarak, müzik aracılığıyla bu coğrafyanın kültürel ve tarihi öykülerini aktarmayı hedefliyor.

6 yeni eser prömiyer yapacak

2011’den bu yana çağdaş müzik üretimine katkı sunmak amacıyla yurtiçi ve yurtdışından bestecilere eser siparişleri veren festivalde bu yıl toplam 4 eserin dünya prömiyeri, 2 eserin de Türkiye prömiyeri yapılacak.

Festivalin büyülü mekânları

Her yıl olduğu gibi bu yıl da şehre yayılan festivalde izleyicileri, İstanbul’un her köşesinden, parklardan saraylara uzanan eşsiz ve birbirinden etkileyici 17 farklı mekânda 25 konser bekliyor.FESTİVAL PROGRAMI

Salon’da bu hafta

Baharı Salon’da kutlamaya devam ediyoruz. Bu hafta, dinleyicisinin kalbine tropik ferahlık getiren, şarkıları ve varlığıyla mutluluk sebebi indie ve saykedelik pop-rock grubu Palmiyeler 17 Mayıs’ta;  Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand, Kasabian gibi komşularıyla birlikte indie rock’ın tarihini yazan efsanevi vokal ve elektro gitar üstadı, biletleri iki günde tükenen Miles Kane ise +1’in katkılarıyla 18-19 Mayıs’ta Salon izleyicisiyle buluşuyor.BİLET AL

ALÂN, Blue Kiss Collective, Boba Quartet, Mojo 5, Zekeriya Şahiner Quartet ve Zozeï, 31. İstanbul Caz Festivali’nde Gösteri Eş Sponsorları Tchibo ve Eduscho destekleriyle şehrin farklı semtlerindeki parklarda ücretsiz gerçekleştirilecek Parklarda Caz etkinliklerinde sahneye çıkacak ve Genç Caz+ 24 albümünde özgün eserleriyle yer alacak.

Albüm, kariyerlerinin başlangıcındaki sanatçıların yeni yapıtlar üretebilmesi için yaratılan İKSV 50. Yıl Genç Sanatçı Fonu ve 2013’te aramızdan ayrılan müzik insanı Mehmet Uluğ’un anısını yaşatmak amacıyla oluşturulan Mehmet Uluğ Fonu’nun desteği ve Sony Music Türkiye’nin işbirliğiyle sene sonunda yayımlanacak.GENÇ CAZ+ ALBÜMLERİKAYDOL

31. İstanbul Caz Festivali kapsamında, Garanti BBVA sponsorluğunda ve Salt’ın evsahipliğinde düzenlenen söyleşi serisinin ikincisi, Yekta Kopan moderatörlüğünde Beyza Doğuç, Ercüment Orkut ve Ümit Alan yapay zekâ sonrası müzik üretimi ve dinleme alışkanlıkları üzerine konuşmak için bir araya geliyor.

Leyla Gencer Şan Yarışması başvuruları sona erdi

İKSV, Borusan Sanat ve La Scala Tiyatrosu Akademisi tarafından organize edilen 10. Leyla Gencer Şan Yarışması’na 30 farklı ülkeden genç şancılar başvuru yaptı. Yarışmanın ön elemeleri, mayısın ikinci yarısında Londra, Berlin, Milano ve Napoli’nin ardından; haziranın ilk yarısında Tiflis ve İstanbul’da gerçekleştirilecek. Ön eleme sonuçları 1 Temmuz Pazartesi günü yarışmanın web sitesinden açıklanacak. Final serisi ise 22-27 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Başvuru süresi uzatıldı, üst yaş sınırı 35 oldu

Mercedes-Benz Türk’ün İKSV yürütücülüğünde oluşturduğu SaDe (Sanatçı Destek Fonu) için başvuru süresi 31 Mayıs’a uzatıldı. SaDe bu yıl Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 35 yaşını aşmamış sanatçılara çağrıda bulunuyor. Tasarı aşamasındaki sanat projeleriyle yapılacak başvurular arasından belirlenecek beş projeye fondan 5.000’er avro katkı sağlanacak.BAŞVURU KOŞULLARI

Ortaklaşa Hibe Programı’ndan çevrimiçi ortak arama etkinliğiKAYDOL

İKSV’nin, Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirdiği Ortaklaşa Hibe Programı  kapsamında Marmara Belediyeler Birliği’nin katkılarıyla düzenlenecek ortak arama etkinliğinde hibe programına başvuru yapmak isteyen ve bir belediye ortağı arayan STK’lar ile belediyeler bir araya geliyor. 

İkinci açık çağrı için başvuruların devam ettiği hibe programıyla Türkiye genelinde kültür-sanat alanında çalışan sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin birlikte üreteceği ortak projelere toplam 900 bin avronun üzerinde hibe sağlanacak.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.