KEMANIN ASİ KIZI’ STİRLİNG TEMMUZ’DA İSTANBUL’DA

0
Lindsey Stirling- ZORLU PSM

Keman çalarken bir yandan da sahnede çılgınca dans eden hip hopçu kemancı Lindsey Stirling, 14 Temmuz 2015’te İstanbul’da Zorlu Center PSM’de bir konser verecek.

Game of Thrones’un yanı sıra ‘Zelda’, ‘Pokemon’, ‘Skyrim’ adlı bilgisayar oyunları için müzikler ve viral videolar hazırladı... Michael Jackson, Rihanna gibi yıldızların pop şarkılarına coverlar yaptı.
Game of Thrones’un yanı sıra ‘Zelda’, ‘Pokemon’, ‘Skyrim’ adlı bilgisayar oyunları için müzikler ve viral videolar hazırladı… Michael Jackson, Rihanna gibi yıldızların pop şarkılarına coverlar yaptı.

Elektronik müzik ile kemanı harmanlayan Lindsey Stirling fantastik dizi müzikleri ve bilgisayar oyunlarına yaptığı virallarle adından söz ettirdi. İlk olarak 2007 yılında resmi YouTube Kanalı Lindseystomp’da müzik videolarını yayınlayarak dikkat çeken genç yıldızın kısa sürede 6 milyondan fazla abonesi olurken, sayfa 900 milyondan fazla kişi tarafından görüntülendi.  Stirling, 2012 yılından itibaren de Kişisel YouTube Kanalı LindseyTime’da günlük yaşam videolarını ve kamera arkası görüntülerini yayınlamaya başladı. Bu kanalın da 370 binden fazla abonesi olurken, görüntülenme sayısı da 21 milyona ulaştı.

 

Lindsey Stirling- ZORLU PSM
Lindsey Stirling- ZORLU PSM

2010 yılında America’s Got Talent yarışmasının çeyrek finalisti olan Stirling, ‘Phantom of the Opera’ ve ‘Game of Thrones’un yanı sıra ‘Zelda’, ‘Pokemon’, ‘Skyrim’ adlı bilgisayar oyunları için müzikler ve viral videolar hazırladı… Michael Jackson, Rihanna gibi yıldızların pop şarkılarına coverlar yaptı. 2013 yılında Pentatonix ile beraber Imagine Dragons’un ‘Radioactive’ parçasına yaptığı cover çalışması ile YouTube Müzik Ödülleri’nde ‘Yılın Çıkışı Ödülü’nü kazandı.

Lindsey Stirling’in kendi adını taşıyan albümü sadece Amerika’da herhangi bir plak şirketinin desteği olmadan 474 bin adet sattı, Billboard Dans/Elektronik listesinde 1. sırada Billboard En İyi 200 Listesi’nde 22. sırada yer aldı.

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.