'LÜKS HAYAT' MÜZİKALİNİN GALASI YAPILDI

0

Eskişehir Şehir Tiyatroları “Lüküs Hayat” Müzikaline

Görkemli Bir Gala İle Başladı

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının İlk ortak projesi olan “Lüküs Hayat” Müzikali 1 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilen gala ile Eskişehir’e merhaba dedi. Müzikalin yönetmen koltuğunda usta isim Haldun DORMEN oturuyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının işbirliği ile sahnelenen müzikali, Ekrem Reşit REY kaleme aldı. Müzikleri Cemal Reşit REY’e ait olan eserin şarkı sözleri Nazım Hikmet RAN ve Ekrem Reşit REY tarafından yazıldı. Eskişehir Şehir Tiyatroları her anlamda yeniden yorumladığı müzikalin ilk gösterimini 1 Ekim Çarşamba günü Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi salonunda, 1200 kişilik seyirci topluluğu önünde gerçekleştirdi. Eskişehir Senfoni Orkestrasının tam kadro ile çaldığı canlı performansın orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen üstlendi. Müzikalin Koreografisini Selçuk Borak, Dekor Tasarımını Barış Dinçel, Kostüm tasarımını Tülay Kale, Işık tasarımını ise Ersen Tunççekiç gerçekleştirdi.

Oyunun ilk gösteriminde yakın dostları, Haldun Dormen’i ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarını yalnız bırakmadılar. Şehir dışından gala için Eskişehir’e gelen konuklar Müzikali büyük bir beğeni ile izlediler. Gencay Gürün, Göksel Kortay, Osman Şengezer, Betül Arım, Ayşe Kökçü, Atacan Arseven, Zeynep Tedü, Bilge Kırca, Banu Zeytinoğlu, Güler Yiğit, Erhan Dumanlı, Gönül Orbey gibi tanınmış isimlerin de bir arada bulunduğu seyirci topluluğu 1200 kişilik dev kongre merkezini doldurdu.

gala-1

Tüm salonun ayakta alkışladığı oyunun bitiminde sahneye çıkan Haldun Dormen, “ Eskişehir’de olmak çok güzel, bu genç ve yetenekli ekiple sayısız oyun sahneledim, hepsi ayrı birer keyifti. Lüküs Hayat müzikali Eskişehir seyircisine yakışan kalitede bir oyun oldu. Tüm Eskişehirli tiyatro severlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Haldun Dormen’in ardından söz alan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen “Siz Eskişehirli hemşerilerim adına Şehir Tiyatrosu ve Senfoni Orkestrasının bu değerli sanatçılarını kucaklıyorum ve onlarla gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Büyük tiyatro adamı, duayen Haldun Dormen ve onun talebeleri güzel bir işe imza atmışlar. Hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen gala gösteriminin ardından konuklar, oyun sonrası verilen kokteylde bir araya geldiler. Müzikalde rol alan oyuncuların katılımıyla birlikte kokteyl renkli ve keyifli bir şekilde son buldu.

Eskişehir seyircisinin büyük bir beğeni ile izlediğiLüküs Hayat” Müzikalinde Şehir Tiyatrosu sanatçıları Devrim Özder Akın, Elçin Tezcan, Berkay Akın, Elif Melda Yılmaz Hatipoğlu, Ali Eyidoğan, Gamze Demirer, Mehmet Özgür Onan, Ezgi Coşkun, Başak Boran Oksal, Sermet Yeşil, Emir Murat İzci, Elif Savran Perk, Bilge Cezayirli, Korel Cezayirli, Pınar Bekaroğlu ve Serhat Onbul rol alıyorlar.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.