ESKİŞEHİR ŞEHİR TİYATROLARI PERDELERİNİ 'LÜKS HAYAT' MÜZİKALİ İLE AÇIYOR

0

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları perdelerini 1 Ekim akşamı ‘Lüküs Hayat’ müzikali ile açıyor. Aynı zamanda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile Senfoni Orkestrası’nın ilk ortak projesi olan ‘Lüküs Hayat’ müzikalini Haldun Dormen yönetiyor.

Ekrem Reşit Rey’in yazdığı müzikalde şarkı sözleri Nâzım Hikmet’e,  bestesi Cemal Reşit Rey’e ait. İlk gösterimini 1 Ekim’de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek müzikalde Eskişehir Senfoni Orkestrası’nı Aytuğ Ülgen yönetecek. Müzikalin koreografisini Selçuk Borak, dekor tasarımını Barış Dinçel, kostüm tasarımını Tülay Kale, ışık tasarımını Ersen Tunççekiç üstleniyor.

lüks-1

Müzikalin tanıtımı için yapılan basın toplantısında yönetmen Haldun Dormen, “Eskişehir’e âşığım, Eskişehir’in her geçen gün büyüyerek mucizevi bir şekilde değiştiğine, bir kültür sanat başkentine dönüştüğüne şahit olmak mutluluk verici. ‘Lüküs Hayat’ müzikalini Eskişehir’de sahnelediğim için ayrıca memnuniyet duyuyorum. Bu şehrin seyircisine yakışan bir oyun oldu. Tüm Eskişehirlilere şimdiden keyifli seyirler diliyorum” dedi. Genel Sanat yönetmeni Emre Basalak ise “Lüküs Hayat tüm yaratıcı ekibi ve tasarımcıları, kendi alanlarında Türkiye’nin en iyi isimleri. Onlarla birlikte çalışıyor olmak bizim için çok onur verici. Müzikalimizin Eskişehir Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası’nın ilk ortak projesi olmasını da çok önemsiyorum. Tüm biletlerimizi tükendi gibi şimdiden şehir dışından oyunu izlemeye gelmek isteyen seyircilerimizin olduğunu biliyoruz ve mutlu oluyoruz” dedi.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.