El Sistema Kültür Üniversitesi’nde

0

Warning: Illegal string offset 'limit' in /home/admin/web/dirensanat.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_big_grid_6.php on line 20

El Sistema Kültür Üniversitesi’nde

Konuk ettiği birbirinden renkli etkinlikle İstanbul’un bir kültür merkezi haline gelen İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi, sezonu ‘Barış İçin Müzik’ sloganıyla yola çıkan Barış İçin Müzik Orkestrası El Sistema ile açıyor. Konser18 Ekim Salı akşamı saat 19:00’da..

2011 yılında Mimar Mehmet Selim Baki ve Eşi Dr. Yeliz Baki’nin kurduğu ‘Barış İçin Müzik Vakfı’ çatısı altında ilk adımları atılan ve yetenekli olan ama olanakları elvermediği için bunu değerlendiremeyen çocuklara ulaşıp karşılıksız müzik eğitimi olanağı sunmak amacıyla yola çıkan Barış İçin Müzik Orkestrası El Sistema, sunduğu alternatif eğitim programıyla barışın sesini müzikle duyurmak istiyor.

El Sistema ilk olarak Venezuela’da gençleri müzikle kucaklayan, yoksulluğun ve suçun dünyasından uzaklaştırarak onları üreten bireyler haline getirmek amacıyla kurularak bir çok ülkede bu tür çalışmalara örnek oluşturdu. Venezuela El Sistema Orkestrası dünyaca ünlü şefi Gustavo Dudamel’in yönetiminde daha önce de Türkiye’de konserler vermiş ve büyük ilgi görmüştü. Yaklaşık 60 çocuktan oluşan ‘Barış İçin Müzik Orkestrası El Sistema’nın şefliğini de Dudamel’in asistanı Félix Briceno üstleniyor.

İletişim:

Tel: 0212 498 43 45 / (0212) 498 4141 / GSM: 0538 574 76 48

e-mail: b.peksen@iku.edu.tr

Adres: E5 Karayolu üzeri, 34191 Çobançeşme / Bakırköy/İstanbul

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.