” Yaralarımızı Müzikle Sardık” Gülsin Onay, Özgür Oğuz Konser Öncesi Sabit Doğan ile Diren Sanat Söyleşileri’nde

0

Festivalin açılışı 2 Mart Cumartesi günü, deprem bölgesinden gelecek olan Adıyaman Filarmoni Orkestrası’nın konseri ile başlayacak. Adıyaman Filarmoni Orkestrası’na bu özel konserde, solist olarak Türk Klasik Müziğinin en kıymetli piyanistlerinden Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Öğretim Üyesi – Viyola Sanatçısı Doç. Dr. Coşkun Coşkundeniz eşlik edecek.

Klasik müzik notalarının Ataşehir’den yükseleceği festivalin devamında 3 Mart Pazar günü Ataşehir Belediyesi’nin sanat alanında gözbebeği olan “Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası” dünyaca ünlü flüt sanatçısı Bülent Evcil ile birlikte müzikseverlerin karşısına çıkacak. Yine aynı gün saat 12.00’de başlayacak festivalin çocuklar için hazırlanan bölümünde ise, BabyConcerts “Amerika’dan Avrupa’ya Yolculuk” başlıklı etkileşimli konser programıyla 3 yaş üzeri çocukları klasik müzik yolculuğuna çıkaracak. Sonrasında da saat 14.00’te Göknil Özkök tarafından “Bach ve Mozart ile Edebiyat Yolculuğu” başlıklı söyleşi/dinleti programı düzenlenecek.

Festival, 8 Mart Cuma günü İstanbul Opera Ensemble konseri ile devam ederken, 9 Mart Cumartesi günü ülkemizin ve dünyanın önemli arpistlerinden olan Şirin Pancaroğlu “Türk Arpı” başlıklı konser programıyla dinleyicilerle buluşacak.

Festivalin artık geleneksel hale gelen “Genç Yetenekler” bölümünde ise 10 Mart Pazar günü “Operalardan Seçmeler” programıyla Viva l’Opera Topluluğu sahne alacak. Aynı günkü söyleşi bölümünde yazar, müzisyen, araştırmacı Serhan Bali ile klasik müziğe dair harika bir söyleşi programı gerçekleştirecek.

13 Mart Çarşamba günü ise, Anadolu halkının sözlere ihtiyacı olmayan müziklerini alışılagelmişin dışında bir üslupla yorumlayan Anadolu Quartet sahne alacak. 15 Mart Cuma günü Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesliler beşlisi olan Golden Horn Brass özel bir programla sanatseverlerle bir araya gelecek. Festival 16 Mart’ta, Türkiye’nin flüt ailesinin tüm üyelerini barındıran ilk orkestrası olan Marmara Flüt Orkestrası’nın vereceği konser ile son bulacak.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.