Kayıp Dillerin Fısıldadıkları III Sergisi kapsamındaki “Anadolu Dilleri ve Kültürleri” panel serisi başlıyor.

0

Kayıp Dillerin Fısıldadıkları III Online Sergisi kapsamında düzenlenecek “Anadolu Dilleri ve Kültürleri” panel serisinin ilki açılış konuşmasıyla 21 Mart 2024’te yapılacak. Doç. Dr. Hüseyin Sami Öztürk moderatörlüğünde, Prof. Dr. Hamdi Şahin, Prof. Dr. Ferit Baz ve Doç. Dr. Emre Erten’in konuşmacı olacağı panelimize davetlisiniz.

Rezan Has Müzesi’nde gerçekleşecek panel serisinde Eskiçağ Tarihi, Klasik Filoloji ve Arkeoloji disiplinlerinde uzmanlaşmış akademisyenler; antik edebî metinler, Antik Yunan ve Roma yazıtları, Antik Yunan ve Latin epigrafisi konularını Anadolu dilleri ve kültürleri kapsamında inceleyecek ve değerlendirmelerde bulunacaklar.

2010 yılında Rezan Has Müzesi’nde gerçekleşen Türkiye’nin ilk epigrafi sempozyumunun devamı niteliğinde olan panelimiz tüm katılımcılara açık ve ücretsizdir. Detaylı bilgi için www.rhm.org.tr.

Panel – 21 Mart 2024 Perşembe, Saat 14.00-15.00

Moderatör: Doç. Dr. Hüseyin Sami Öztürk (Marmara Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Tarih Bölümü, Eskiçağ Tarihi Ana Bilim Dalı)

Konuşmacılar:

Prof. Dr. Ferit Baz- (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, Eskiçağ Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı)

Prof. Dr. Hamdi Şahin- (İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, Eskiçağ Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı)

Doç. Dr. Emre Erten- (İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü, Eski Yunan Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı)

Panel: “Anadolu Dilleri ve Kültürleri”

Tarih: 21 Mart 2024

Yer: Rezan Has Müzesi / Kadir Has Üniversitesi, Cibali

Ziyaret saatleri: 09.00-18.00 (Haftanın her günü)

(Müze, Şeker ve Kurban bayramlarının birinci günü ve her yıl 1 Ocak’ta kapalıdır.)

Not: Görselleri yüksek çözünürlüklü olarak indirmek için üstüne tıklayın.

Rezan Has Müzesi:

www.rhm.org.tr

Instagram @rezanhasmuseum

Twitter @RezanHasMuzesi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.