İstanbul Devlet Opera ve Balesi,

Kuruluşunun  99. Yılında,“Cumhuriyet” i Kutladı…

 Muammer Sun’un Ölümsüz Eserleri; Kurtuluş” ve “Cumhuriyet” Film Müzikleri, Konser Programında Yer Aldı.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Cumhuriyetimizin yeni yaşını, önde gelen Türk Bestecilerinden Muammer Sun’un ölümsüz eserlerinden olan “Kurtuluş” ve “Cumhuriyet” film müziklerinden seçkiler ile kutladı. 30 Ekim 2022 Pazar akşamı gerçekleşen konser, Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverler ile buluştu.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu ile gerçekleşen bu özel konserin Orkestra Şefliğini Murat Kodallı, Koro Şefliğini ise Paolo Villa üstlendi. Soprano Nazlı Deniz Süren’in solist olduğu konserin Başkemancısı ise Seda Subaşı Yalçın’dı.

 “Kurtuluş” filminden; Özveri – Direniş, Yunan Dansı, Savaş Müziği, Karadeniz Marşı, Sevda Çiçeği, Büyük Taarruz, İzmir’in Dağlarında ve“Cumhuriyet” filminden;Bozkırın Sesi, Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa; Cemal Reşit Rey’in bestelediği, Faruk Nafız Çamlıbel ve Behçet Kemal Çağlar’ın sözlerini yazdığı  “10. Yıl Marşı”, konserde seslendirilenparçalar arasında yer aldı.  Cumhuriyet çoşkusunun yaşandığı salonda, konser seyircilerin yoğun alkışları ile sona erdi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.