Şehir Tiyatroları Zehir Oyunu Seyirci ile Buluştu

0

İBB ŞEHİR TİYATROLARI’NIN YENİ OYUNU “ZEHİR” SEYİRCİYLE BULUŞTU

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Lot Vekemans’ın yazdığı Şaban Ol’un yönettiği Zehir adlı oyunu seyirciyle buluşturdu. Daha önce 15 farklı ülkede sahnelenen Zehir, Türkiye’de ilk kez sahnelendi. Oyun, 20 Ekim 2020 Salı günü saat 20.30’da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde ilk gösterimini yaptı. Seyircilerin beğenisini kazanan oyun ayakta alkışlandı.

 

Oyunun ilk gösterimine İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen’in yanı sıra birçok sanatçı katıldı.

 

Oyun Konusu:

 

Geçmişte yaşadıkları trajik kaybın ardından ayrılan çift, yıllar sonra bir araya gelmek zorunda kalır. Günlük sohbetle başlayan buluşma, acılı bir geçmiş hesaplaşmasına dönüşür.  Karşı tarafın da neler hissettiğine dair eksik bırakılan taşlar yerine oturur. Kadın ve erkek dünyasının bakış açısına odaklanan eser Hollanda’da oynanmasının ardından çeşitli dillere çevrilmiş; Amerika, İngiltere gibi ülkelerdeki tiyatrolarda sahnelenmiştir.

 

Oyunda Covid-19 tedbirleri kapsamında 2 farklı sanatçı ekibi yer alıyor. İlk ekipte Sevinç Erbulak ve Ahmet Saraçoğlu, 2. ekipte Aslıhan Kandemir ve Eraslan Sağlam rol alıyor.

 

Oyun, 22, 24, 27, 29, 31 Ekim 2020 tarihlerinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

 

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.