İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın açılış oyunu Şebnem Köstem, Esin Umulu ve Yeliz Şatıroğlu’nun birlikte sahne aldığı ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ oyunu oldu.  Farklı kuşaktan gelen üç kadının hikayesini İstanbul motifini de katarak bizleri bambaşka bir paralel evrene sürükleyen oyunun oyuncuları ile bir araya geldik. Kahve sohbeti tadında bir söyleşi gerçekleştirdik.

istanbul Şehir Tiyatroları Sezon Minimal ile pandemi sürecinde çok başarılı oyunlar çıkardı. Bunlardan birisi de Murat Mahmut Yazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ oyunu… Yüreğimizde hem İstanbul’un geçmiş hatırasını hem bugününü Hem de geleceğini hissettiren oyun; Üç kadının diyalog kurmadan, göz göze gelmeden başka bir dünyada yaşamlarının çakışmalarını anlatıyor.  Öyle ki  oyun süresince yerlerinden oturarak  sınırlı bir mekanı nasıl sınırsız bir alana dönüştürüyorlar. İzleyici adeta paralel bir evrende yolculuk yapıyor. Sanki her şeyi bir an içersinde görüyoruz. Ayrıca İstanbul şehri de burada başka bir kahraman… Hepsini röportajımızda bulabilirsiniz.

Bizi adeta evrenin bambaşka  kollarına bıraktılar. Zaman ve mekandaki anlık değişmeler o kadar hızlı idi ki;  dekor ve aksesuarlara gerek kalmadan, bir an bir durmayan akıcı temposu ile seyirciyi derinden sardı. Bir anda anlatılan hikaye kendi ailemiz, kendi hatıralarımız ve kendi yaşamsal yolculuğumuz oldu.

Bizlere hiç yabancı gelmedi.  Elbette salonda izleyenlere de ‘bu biziz’ dedirtmiştir. Kim kendi annesini, anneannesini gençliğini görmezki bu oyunda. Altından kalkılması zor bir rejiyi yüksek bir oyunculuk performansı göstererek aktaran oyuncuları kutluyorum.

Tamda pandemi sürecinde ihtiyacımız olan oyunu en ideal şekliyle bizlere sundular. Bu röportajda böylesine zor hazırlanan oyunun her şeyini konuştuk. prova süreçleri, oyunculuk anlayışları, oyunculuğa bakış biçimleri her şeyden önemlisi oyunculuklara kattıkları  ruh bambaşka idi. Röportajı yaptığımda oyundan aldığım enerjinin aynısını aldım. Ekibin birbirine ne kadar bağlandığını gördüğümde ise elbetteki böylesine kaynaşmış bir ekip böyle başarılı oyunlar çıkarır dedim içimden.

 

nbsp;

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.