İş Sanat İlkbaharı Karşılıyor

İş Sanat Mart ayını Türk hikâyeciliğinin önde gelen yazarlarından Sait Faik Abasıyanık’ı anarak karşılıyor. Klasik müzik sahnesinde başarılı piyanist Behzod Abduraimov’un solistliği ve şefliğinde Camerata Royal Concertgebouw Orkestrası, caz sahnesinde Fatih Erkoç ile İstanbul Super Band, Afro-Küba müziğinin ilham veren yorumcuları Richard Bona ve Alfred Rodriguez İş Kuleleri Salonu’nda olacak.

Sait Faik’in beş farklı hikâyesi İş Sanat’ta: “Şehir Amber Kokacak”

Daha çok İstanbul’u ve şehrin küçük insanını acısıyla-sevinciyle etkileyici bir biçimde kaleme alan Sait Faik Abasıyanık, beş hikâyesiyle izleyicilerle buluşuyor. “Şehir Amber Kokacak” adlı dinletide yazarın “Müthiş Bir Tren”, “Havuz Başı”, “Balıkçısını Bulan Olta”, “Yüksekkaldırım”, “Serseri Çocuk ve Köpek” başlıklı hikâyeleri eski bir radyo kayıt stüdyosunun canlandırıldığı bir sahne düzeniyle edebiyatseverleri nostaljik bir yolculuğa davet ediyor.

Atilla Birkiye’nin metinlerini hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı; Metin BelginBülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek’in seslendireceği Sait Faik hikâye dinletisi 1 Mart Pazar günü 16.00’da ve 2 Mart Pazartesi akşamı 20.30’da iki ayrı gösterimle İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek.

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Matine günleri saat 14:00’ten, suare günleri saat 19.00’dan itibaren seyirciler salona kabul edilecektir. Seyirci kabulü salon kapasitesi ile sınırlıdır.

Fatih Erkoç ve İstanbul Super Band’dan caz ziyafeti

Caz müziğin ülkemizde sevilmesine değerli katkıları ile bilinen Fatih Erkoç, İş Sanat için hazırladığı özel bir projeyle, Frank Sinatra’dan Ella Fitzgerald’a uzanan bir repertuvarın yanı sıra en sevilen şarkılarıyla caz severlerin karşısına çıkacak. Caz müziğinin başarılı isimleri Sibel Köse ve Su İdil’i de sahnesinde ağırlayacak olan Erkoç’a, şef Aycan Teztel yönetimindeki big band orkestrası İstanbul Super Band eşlik edecek.

Ellerim Bomboş” (1992) ve “Penceremden Gökyüzüne” (1993) albümleriyle bir dönem Türk Pop müziğine damga vuran sanatçı, 4 Mart Çarşamba akşamı 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda unutulmayacak bir konsere imza atacak.

Behzod Abduraimov hem piyanist hem de şef olarak sahnede!

Dünyanın en iyi 10 orkestrası arasında sayılan The Royal Concertgebouw Orkestrası üyelerinden oluşan Camerata Royal Concertgebouw Orkestrası, piyanist Behzod Abduraimov solistliği ve şefliğinde İş Kuleleri Salonu’nda konser verecek. Aralarında Corelli, Mozart, Mendelssohn ve Ravel gibi bestecilerin eserlerine yer verdikleri pek çok albüme imza atan orkestra, Hollanda, ABD, Belarus, Japonya, Güney Kore, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde konserler vermeye devam ediyor. Son olarak 2014’te İspanyol şef Gustavo Gimeno’nun yönetiminde Mahler’in 9. senfonisinin oda orkestrası versiyonuyla yer aldığı bir albüm kaydetti. The New York Times’ın tekniğini olağanüstü olarak tanımladığı ve The Independent’ın kendi kuşağının en başarılı piyanisti olarak gösterdiği Behzod Abduraimov ve Camerata Royal Concertgebouw Orkestrası10 Mart Salı akşamı 20.30’da İş Sanat’ta

Konserde yer alacak eserler:

♫ B. Herrmann, Psycho Suite for Strings

♫ L. van Beethoven, Piano Concerto no. 2, op 19

♫ S. Barber, Adagio for strings

♫ W. A. Mozart, Symphony no. 40

Richard Bona ve Alfred Rodriguez Afro-Küban müziğini İş Sanat’a taşıyor

Afrika’nın özgün müziği latin ritimleriyle ile buluşuyor. Bas virtüözü Richard Bona ve piyanist Alfredo Rodriguezİş Kuleleri Salonu’ndaki özel performanslarıyla caz severlere unutulmaz bir akşam yaşatacak. Çoğu enstrümanını kendi üreten Richard Bona, ilk solo albümü olan “Scenes From My Life”ı 1999 yılında çıkardı. En büyük çıkışını 2005’te yayımlanan “Tiki” albümünün “En İyi Çağdaş Dünya Müziği Albümü” dalında müzik dünyasının “Oscar”ı olarak gösterilen Grammy Ödülü’ne aday gösterildiğinde yaptı. 2009 yılında yayınlanan “The Ten Shades of Blues” isimli albümüyle Montreal Uluslararası Caz Festivali’nde Antônio Carlos Jobim Özel Ödülü’nü kazandı.

Ünlü müzisyen Alfredo “Alfredito” Rodríguez’in oğlu olan piyanist Alfredo Rodriguez, ismini ilk kez Havana’da 2003’te genç müzisyenler için düzenlenen “JoJazz” yarışmasıyla duyurdu. Montreaux Caz Festivali’ne katılmasıyla kariyerinde büyük bir ivme yakalayan Alfredo Rodriguez, Oprah Winfrey, Michael Jackson, Whoopi Goldberg gibi isimlerin de yapımcısı olan Quincy Jones ile birlikte çalışma imkânı buldu. Aralarında North Sea Caz Festivali, Monterey Caz Festivali ve Newport Caz Festivali’nin de bulunduğu dünyanın dört bir yanındaki festivallerde değerli müzisyenlerle sahne alan Rodriguez; Wayne Shorter, Esperanza Spalding, Chick Corea ve Herbie Hancock gibi isimlerle işbirliği yaptı.

Caz sahnelerinin ilham veren ikilisi Bona ve Rodriguez, 11 Mart Çarşamba akşamı 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda olacak.

Pinokyo bu kez robot olarak sahnede

Müzik ve tiyatroyu aynı sahnede birleştiren İş Sanat’ın çocuk oyunlarında bu ay “Robot Pinokyo” var. Yekta Kopan’ın yeniden kaleme aldığı, Lerzan Pamir’in yönettiği oyunun dramaturjisini Mehmet Ergen, anlatıcılığını Aslı Tandoğan yaparken, Pinokyo karakterine Anıl Altınöz hayat veriyor. Heyecan, kahkaha ve eğlence dolu bir büyüme hikâyesinin anlatıldığı, 4 yaş ve üzeri seyirciler için önerilen müzikli oyun 15 Mart Pazar günü 15.00’te İş Kuleleri Salonu’nda sahnelenecek.

Mart ayının Parlayan Yıldızları Ecmel Neva Bildik ve Alpay Jan İnkılap

Parlayan Yıldızlar serisi, Mart ayında Ecmel Neva Bildik (keman) ve Alpay Jan İnkılap (keman) ile devam ediyor.

2009 yılında doğan Ecmel Neva Bildik, keman eğitimine 4 yaşında başladı. 2016 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın özel yetenek sınavını kazanarak Lily Tchumburidze’nin öğrencisi oldu. Slovakya’da düzenlenen 22. International Talents for Europe yarışmasında ikinci oldu. 2019 yılında 5. Adıyaman Klasik Müzik Festivali’nde “Gelecek Vadeden Genç Yetenekler” seçmelerini kazanarak solist olarak sahneye çıktı. Cihat Aşkın, Mincho Minchev, Muhammed Jan Turdiev, Dylan Blackmore keman ustalık sınıfları ile Rengim Gökmen, Hakan Şensoy ve Oğuzhan Kavruk’un oda müziği ve orkestra ustalık sınıflarına katıldı.

2001 yılında doğan Alpay Jan İnkılap, 2007 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu’na başladı. 2013 yılında düzenlenen Gülden Turalı Ulusal Keman Yarışması’nda birincilik ödülü, 2013 yılında Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen 55. Kocian Uluslararası Keman Yarışması’nda ikincilik ödülü ve 2014 yılında Belçika’da düzenlenen Uluslararası 7. Bravo Keman Yarışması’nda üçüncülük ödülü aldı. Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası, Ankara Filarmoni Orkestrası, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Gençlik Orkestrası, Başkent Filarmoni Ankara Orkestrası ve Akademik Başkent Orkestrası gibi birçok orkestra eşliğinde solist olarak konserler verdi. 2019 yılında İngiltere’deki The Purcell School’dan mezun oldu. Keman çalışmalarını Royal College of Music okulunda Prof. Itzhak Rashkovsky ile sürdürdü.

Parlayan Yıldızlar konseri, 30 Mart Pazartesi akşamı 20.30’da Millî Reasürans Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

Konser ücretsizdir. Rezervasyon; 0 212 316 10 83 numaralı telefondan veya rezervasyon@issanat.com.tr adresinden yapılabilir.

“Anadolu’nun ressamı” Yalçın Gökçebağ Ankara Sanat Galerisi’nde

Ressam Yalçın Gökçebağ, retrospektif sergisi ile İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde 29 Mart 2020’ye kadar sanatseverlerle buluşuyor. Sergide sanatçının farklı dönemlerine ait eserleri yer alıyor. Öğretmenlik yaptığı yıllarda Anadolu yaşamını, insanını ve doğasını gözlemleme imkânı bulan Gökçebağ, tanık olduğu güzellikleri özümseyerek tuvalleri aracılığıyla bizleri büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. 64 yıllık sanat hayatı boyunca ürettiği eserlerinde artık kaybolmakta olan kırsal yaşamı sanatının gücüyle birleştirerek gelecek kuşaklara kültürel bir mirası emanet ediyor.

İş Sanat’ta Mart Ayı

1 Mart 2020 Pazar saat: 16.00

Sait Faik hikâye dinletisi

2 Mart 2020 Pazartesi saat: 20.30

Sait Faik hikâye dinletisi

4 Mart 2020 Çarşamba saat: 20.30

Fatih Erkoç ile Caz Rüzgârı

Fatih Erkoç

İstanbul Big Band

Sibel Köse, Su İdil

10 Mart 2020 Salı saat: 20.30

Camerata Royal Concertgebouw Orkestrası

Behzod Abduraimov – şef, solist

11 Mart 2020 Çarşamba saat: 20.30

Richard Bona ve Alfredo Rodriguez

15 Mart 2020 Pazar saat: 15.00

Robot Pinokyo çocuk oyunu

Yekta Kopan – yazan

Lerzan Pamir – yöneten

Anıl Altınöz – Pinokyo

Aslı Tandoğan – anlatan

30 Mart 2020 Pazartesi saat: 20.30

Parlayan Yıldızlar

Ecmel Neva Bildik (keman)

Alpay Jan İnkılap (keman)

Bilgi için:

Lobby-PR

Gül Mumcu Mutlay / Tel: 0212 284 6363 / Cep: 0532 251 83 30 / gulmutlay@lobby-pr.com

Merve Damcı / Tel: 0212 284 6363 / Cep: 0530 413 43 84 / mervedamci@lobby-pr.com

Satış noktaları

İş Sanat Ana Gişe – 0212 316 10 83 / Biletix – 0216 556 98 00 / www.biletix.com

www.issanat.com.tr

https://www.youtube.com/user/issanatsm/ / https://play.spotify.com/user/issanat

https://www.facebook.com/issanat / https://twitter.com/issanat

https://www.instagram.com/issanat

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.