Pervin Bağdat: Şehir Tiyatroları’ndan Atılan Sanatçılar Tekrar Dönüyor

0

Diren Sanat youtube kanalında Sabit Doğan’ın sorularını cevaplandıran başarılı sanatçı Pervin Bağdat; Sevindirici bir haber paylaştı.

Sühe Uygur’un İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği döneminde haksız yere atılan, Şehir Tiyatroları Sanatçılarının değişen yeni yönetimle birlikte yeniden alınacaklarının haberini verdi.

İlk kez Diren Sanat ile bu haberi paylaştığını belirten Pervin Bağdat yeni Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen’in kendisine geri dönmesi için teklifte bulunduğunu belirtti.

Diren Sanat editörü Sabit Doğan’ın ” Ayrıldıktan sonra Yolcu Tiyatro’da çok başarılı oyunlar sahnelediniz. Tekrar İBB Şehir Tiyatrolarına dönmek istiyor musunuz? ” Sorusuna ise Pervin Bağdat ” Haksızlığa yapıldığını, gerekçesinin bilinmeden atılmanın çok üzücü olduğunu belirtti.  ve ”  Elbette döneceğim” dedi.  Kazanmış olmanın hazzı ile Şehir Tiyatroları’nda çalışmak istediğini, Yönetimle birlikte bir çok şeyin değişeceğini…. Her şeyin çok güzel olacağını dile getirdi. Yolcu Tiyatro’ nunda ailesi gibi olduğunu özel tiyatrodaki oyunlarından da vazgeçmeyeceğini söyledi.

Yolcu Tiyatro’da oynadığı Kürklü Venüs ve Kapıların Dışında’ki karakterleri ile birlikte DasDas’ta Mert Fırat ve Tülin Özen ile birlikte Westend- Batının Sonu oyununa da değinen başarılı sanatçı Pervin Bağdat; ” Bu kadar başarılı olmamı belkide atılmama borçluyum dedi. Bu beni daha çok kamçıladı. Daha çok çalıştım…. çok güzel projelerde oynadım.” dedi.

Pervin Bağdat ile Sabit Doğan’ın yaptığı video röportajın tamamını izleyebilirsiniz.

 

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul  Büyük  Şehir  Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan ‘Performans düşüklüğü ‘gerekçe gösterilerek atılan yirmi sanatçıdan bir olan Pervin Bağdat ile buluştuk. Son zamanlarda Kürklü Venüs oyunu ile büyük bir başarı yakalayan Pervin Bağdat,  Diren Sanat ile atılma sürecini paylaştı. “Hala neden atıldığımızı bilmiyoruz” dedi.  Haksız yere atılmış olması onu daha çok kamçıladı. Güçlendirdi.   Sabit Doğan’ın şimdi yönetim değişti, genel sanat yönetmeni Mehmet  Ergen oldu . Yeni yönetim sizi çağırsa ne yaparsınız? “  diye sorması üzerine “ Pervin Bağdat şu cevabı verdi.  “ Şimdi sevindirici bir haberi sadece Diren Sanat izleyicileri ile paylaşmak istiyorum. Umarım beni yalancı çıkarmazlar. Bana dönmemi istediklerini söylediler. Büyük ihtimal döneceğim.

Yolcu Tiyatro’da sergilediği oyuna sımsıkı sarılarak takdiri hak eden bir başarı grafiği gösterdi.  Ödüller aldı.  Ersin Umut Güler ile sahneyi birlikte paylaştığı Kürklü Venüs oyunu aradan  üç yıl geçmesine rağmen kapalı gişe oynuyor.  Gerek sinema gerek tiyatro eleştirmenlerinden yoğun ilgi gördü.  Yine yolcu Tiyatro’nun uzun bir aradan sonra güncelleyip sahneye koyduğu ‘Kapıların Dışında’ oyunun güçlü etkisinin oluşmasında rolü büyük oldu.  Günümüz  tiyatro dünyasının en çok seyirci trafiğine sahip sahnesi haline gelen Dasdas’ın ‘Westend: Batının Sonu” oyununda Mert Fırat, Tülin Özen gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştı. Hafızalarda silinmeyecek karakterle karşımıza çıktı. Ona göre başarılı oyunun olmanın bir formülü yoktu. Asıl önemli olan şey neyi oynadığına inanmak ve daha çok çalışmak, çalışmak….  Pervin Bağdat ile yaptığımız röportajımızı izlediğinizde onun başarıya giden yolculuğuna tanık olacaksınız. Belki siz de benim gibi diyeceksiniz “ Şehir Tiyatroları’nda ayrılmış olmasaydı böyle başarılı bir sanatçı tanıyamayacaktık.”

Röportaj: Sabit Doğan

Diren Sanat youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.