22. RANDEVU İSTANBUL ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ İKİNCİ GÜNÜNDE!

0

TÜRSAK tarafından gerçekleştirilen 22. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, dopdolu içeriği ve etkinlikleriyle devam ediyor.


Festivalin ikinci günündeki film gösterimleri sonrasında gerçekleştirilen söyleşilerde “Dua” filminin yapımcısı Egor Odintsov ve “Heyecan Dolu Bir Hayat” filminin senaristi ve yönetmeni Anna Yanovskaya seyirciyle buluştu.


Nişantaşı City’s Cinemaximum’da seyirciyle buluşan Konstantin Fam’ın Yahudi Filmleri Festivali’nde gösterilen ve 77. Altın Küre Ödüllerine aday olan farklı dünyalardan gelen iki gencin, eski bir toplama kampı tutsağının ifadesiyle yüzleşmek zorunda kalması ve hayatlarının değişmesini konu alan KADDISH / DUA ’nın gösteriminden sonra filmin yapımcısı Egor Odintsov seyircilerin sorularını yanıtladı. 

Söyleşide Odintsov, filmin gerçeklik üzerine tasarlandığından bahsetti. Her tarihsel filmin kendine göre bir amacının olduğunu dile getiren Odintsov, Dua’nın gerçek hayattan bir hikâyeden uyarlandığını, ama kurmaca öğeler de taşıdığını vurguladı. Filmin Rusya’da yaşayan Yahudileri merkezine aldığını ve ana karakterin film içindeki değişimlerinin Rusya Yahudilerinin hissiyatını yansıttığını belirtti.

Günün son izlenen filmi ise Anna Yanovskaya’nın, Yakut sinematografisinin arka planı hakkında, ironi ve metafizik dolu, Yakut ulusal adetlerinin tahmin edilemezliği üzerine kurgulanmış ve Sochi Uluslararası Film Festivali’nnde Jüri Özel Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleri kazanan EXCITING LIFE / HEYECAN DOLU BİR HAYAT, oldu. Filmin senaristi ve yönetmeni Anna Yanovskaya da seyirciyle buluştu ve seyircinin sorularını yanıtladı. Bir seyircinin filmi kendi kendini aslında anlatıyor ve başka bir dünyayı veriyor demesi üzerine yönetmen Yanovskaya bu filmin hikayesinin biraz farklı bir yönden bakılması gereken bir hikaye olduğunun altını çizdi. Yönetmen sözlerine şöyle devam etti; “Yakutistan’da film çekimini bitirdiğimiz noktada Yakutistan’ın kendi film fenomenleri ortaya çıktı. Ben de orada bulunduğumda ve ekip arkadaşlarım Moskova’dan oraya geldiğinde biz de kendimizi biraz kaybettik. Toplum içinde yerimizi bulduk ve bizimle gelen ana karakter de film çekim sürecinde onlarla beraber yaşadıkça o da kendini toplumun içerisinde buldu. Yakutistan’daki insanların hayata nasıl baktıklarını ve felsefelerini görünce fikirlerim değişti.” 

Halkın Yakut Türkleri olduğunu vurgulayan yönetmen, filmde geçen Saka stüdyolarının da isminin Saka Türklerinden aldığını ve kültürel olarak Türklere yakın, Ruslar’a uzak durduklarını dile getirdi.

Film gösterimleri ile sinemaseverlere yılın son festivalinde dolu dolu bir program sunacak olan 22. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 26 Aralık tarihine kadar Türk ve Rus Sineması’ndan en yeni ve beğenilen filmleri Nişantaşı City’s Cinemaximum’da seyirciyle buluşturacak.

http://tursak.org.tr

http://randevuistanbul.tursak.org.tr

Facebook/randevuistanbul

Twitter/randevuistanbul

Instagram/randevuistanbul

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.