TUHAF BİR MİRAS HİKAYESİ

0

 

Yazan: Peter Quilter

Çeviren: Nazlı Gözde Yolcu

Uyarlayan ve Yöneten: Yelda Baskın

Dramaturg: Ceren Ercan

Dekor,Kostüm Tasarımı  :Tomris Hande Kuzu

Işık Tasarımı : Yakup Çartık

Müzik Direktörü : Uğur Çerkezoğlu

Koreografi: Büşra Firidin

Asistan: Damla Karaelmas, Emre Koç, İrem Sultan Cengiz

 

OYUNCULAR

Munis Düşenkalkar

Defne Şener Günay

Didem Germen

Elif Ürse

İlkin Tüfekçi

Uğur Çerkezoğlu – Piyano

Orhan Yıldız –  Ayı Teddy

 

TEKNİK EKİP

Oyun Sahne Amiri: Seval Özdemir

Teknik Personel: Mümin Sivri, İsmail Hakkı Alev, Faruk Sayın, Ali Kaya

Işık: Bahadır Veznedar, Güner Şen, Kazım Yüksel

Ses: Gürsel Yılmaz

Aksesuar: Muhammet  Ali Alışkan, Orhan Yıldız

Kostüm Sorumlusu : Tamer Kılıç, Filiz Kaplan

Kuaför : Ahmet Şengüler

 

Katkılarından dolayı İBB Şehir Tiyatroları, Cumhuriyet Gazetesi, Yavuz Pekman, Selçuk Yüksel (tiyatromuzesi.org), Tekin Deniz, Selin Tunç, Tolga Özgal ve  Sezen Aksu’ya  teşekkür ederiz.

 

 

Yok olmak üzere olan ve kendilerine miras kalmış bir tiyatro nedeniyle tekrar bir araya gelen beş kadın o güne dek sadece seyirci koltuklarında oturdukları salon onlara miras kalırsa ne yaparlar? Henüz AVM ya da otoparka dönüşmemiş olan tiyatroyu kaderine mi terk etmeli yoksa ışıkları yeniden açılana kadar çabalamalı mı? Çabalamaya karar verseler de imkansızlıkları aşacak güce ve yan yana durma cesaretine sahipler mi? Bu süreçte tiyatronun koridorlarında gezinen beş kadın yan yana durmanın yolunu ararken mekanın hafızası ile de yüzleşmeye başlarlar. Onlar mekanla ilişki kurmaya başladıkça, tiyatro geçmişi ve gizli kalmış köşeleriyle onlara cevap verir. Kimi zaman anlam veremedikleri seslere, bazen tiyatroda buldukları bir kitabın sayfalarına, kimi zamansa bir müzikalin nakaratına dönüşürler.

Tüm zorlukların içinde hayata mizahla bakmaktan vazgeçmeyen beş kadının güçlerini keşfetme yolculuklarına odaklanan oyun komedi türünün özelliklerinden yararlanıyor.

“Yıllar boyunca gözümüzün önündeki bir şeylerin çöküşünü, paslanmasını, çürümesini izleriz ama dikkatimizi çekmez bile. Tam parçalara ayrılmak üzereyken son anda herkes fark ediverir. Acil durum ilan edilir ‘Burayı kurtarmalıyız’ diye.”

 

İlk oyun 1 Kasım 2019               Oyun iki perde 120 dakika

Oyunun telif hakkı ONK Ajans’tan alınmıştır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.