Yönetmenliğini İlker Savaşkurt’un yaptığı “Damat Koğuşu (Groom’s Block)” BluTV’de yayına girdi. Öyküsü ve karakterleri gerçeklerden esinlenilerek senaryoya aktarılan Damat Koğuşu, cezaevinde cinsel istismarcıların konulduğu koğuşlardaki mahkumların kuralsız ilişkilerini anlatıyor.

Daha önce çeşitli projelerde oyuncu ve yardımcı yönetmenlik gibi farklı görevler üstlenen İlker Savaşkurt’un uzun metrajlı ilk filmi “Damat Koğuşu (Groom’s Block)” Türkiye’nin internet televizyonu BluTV’de yayınlanmaya başladı.

Damat Koğuşu, ilk kez 2017’de düzenlenen 36. İstanbul Film Festivali’nde gösterime girdiğinden bu yana, Sofya Film Festivali, ECU – The European Independent Film Festivali ve  Harlem Uluslararası Film Festivali gibi festivallere katılarak buralarda en iyi film de dahil önemli ödüller almasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Hapishane ortamı beyaz perdede!

Damat Koğuşu’nda izleyici acımasız bir hapishane ortamında değişen dengelerle birlikte, ahlaki ölçüleri yansıtan adalet sistemini, toplumun iç dinamikleriyle ilgili gerilimi ve çelişkilerle dolu bir süreci deneyimliyor. Yapımcılığını Abbas Nokhasteh’in yaptığı ve senaryosunu Mehmet Kala’nın yazdığı Damat Koğuşu’nun müzikleri ise Uğur Ateş’e ait.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.