TİYATROKARE 28. SEZONUNA 5 FARKLI OYUNLA GİRİYOR

0

Tiyatrokare 28. Sanat yılında değişik izleyici kitlelerine hitap eden beş farklı oyun sahneleyecek.

TİYATROKARE’DE KASIM AYINDAKİ OYUNLAR: 

Melek Baykal’ın sekiz yıl sonra sahneye döndüğü ve Suna Keskin ile başrolü paylaştığı   “AHUDUDU genel istek üzerine dördüncü sezona giriyor.  Joseph Kesselring’in yazdığıbu kara komedide, yalnızlığa çare bulduklarını düşünen iki yaşlı kadının yardımseverlik sancıları dile getiriliyor. Nedim Saban tarafından modern toplumda suç, ceza, masumiyet kavramları öne çıkartılarak sahneye konulan oyunda Nedim Saban da Zeki Paşa rolüyle tekrar sahneye dönüyor. Oyunda Suna Keskin   Melek Baykal ve Nedim Saban’ın yanısıra Cem Güler, Bülent Seyran, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu, Ender Gülçiçek, Aysuda Dalgıç rol alıyorlar. 

AHUDUDU” 18 Ekim Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde 14-15-Kasım’da Ankara Şinasi Sahnesi, 22 Kasım’da Trump Kültür Merkezi’nde, 3 Aralık Kadıköy Halk Eğitim’de, 4 Aralık Bursa Baob Sahne, 5 Aralık İzmir AKM, 7 Aralık’ta Aydın’da, 18 Aralık TrumpKültür ve Gösteri Merkezi’inde,  sahnelenecek.

….

“ŞEN MAKAS” KASIM AYI NEREDE SAHNELENİYOR?

Tiyatrokare’nin interaktif komedisi ŞEN MAKAS bu yıl daha yoğun sahnelenecek. Geçtiğimiz yıl Melek Baykal’ın rahatsızlanarak rolünü bir süre için devrettiği oyuna geri dönen Baykal: “Oyunda dul ve hayat dolu bir kadını canlandırıyorum. Seyirciyle sürekli iletişim içinde olduğum ve bana  stand up komedideki rahatlığı sağlayan rolümü çok özledim.” dedi. Amerikan Tiyatro Tarihinin En Uzun Süreli Oynanan Oyunu olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na geçen ve Schwarzkopf Türkiye sponsorluğunda oynanan “ŞEN MAKAS”  üç yıldan  bu yana Türkiye’nin pekçok yerinde kapalı gişe oynandı. Türünün tek örneği olan interaktif komedi, seyircinin katılımıyla her gece farklı şekilde oynanıyor ve farklı biçimde sonuçlanıyor.   Nedim Saban ‘ınyönettiği, Anıl Ateş Işık’ın sahne tasarımını yaptığı oyunda, Melek Baykal, Bülent Seyran, Özgür Yetkinoğlu, Cem Güler, Müge Kement ve Jess Molho oynuyor.  

“ŞEN MAKAS”, 5 Kasım Manisa Lale Kül. Merkezi, 6 Kasım Denizli Nihat Zeybekçi Kültür Merkezi Mehmet Gazi salonu, 7 Kasım Uşak Üniversitesi Kongre Merkezi, 13 Kasım Çarşamba Ankara Şinasi Sahnesi, 24 Kasım Kozzy Kültür Merkezi, 

24 Ekim, 11 Aralık’ta  Trump Kültür ve Gösteri Merkezi,nde sahnelenmeye devam ediyor.

İLK SEZONUNDA BOL ÖDÜLLER ALAN OYUN “SÜPER İYİ GÜNLER” KASIM AYINDA NERELERDE SAHNE ALIYOR?

Geçtiğimiz yılın en çok ses getiren oyunu 5SÜPER İYİ GÜNLER” ise ödül üzerine ödül almaya devam ediyor. Mark Haddon’un 32 dile çevrilmiş romanı, Simon Stephenstarafından sahneye aktarılmış ve Londra ile Broadway’isarsmıştı. Oyun, Nedim Saban’ın yenilikçi rejisi ve özenli Türkçe çevirisiyle 2019 yılının başından bu yana sahneleniyor ve eleştirmenlerden büyük övgü topluyor. Seyircilere süper iyi bir gün yaşatmayı hedefleyen oyunda 7507’ye kadar asal sayıların tümünü ezbere bilen, ancak insanları çözemeyen 17 yaşındaki Christopher Boone’un sıradışı yaşamı konu ediliyor. Emir Özden’e üç farklı oyunculuk ödülü kazandıran  proje, Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde Yılın Prodüksiyonu seçildi ve  İstanbul Kent Üniversite Öğrencileri tarafından “Yılın Oyunu” olarak değerlendirildi. Nedim Saban’a Yılın Sosyal Sorumlulukta Fark Yaratan Tiyatro Sanatçısı” olarak YEKÜV Ödülü ve Yılın Yenilikçi Tiyatro Yöneticisi olarak Best Of City Ödülünü kazandıran “SÜPER İYİ GÜNLER”, Türk Tiyatrosu’nda ilk kez kullanılan bir teknolojiyle izleyicilere üç boyutlu eşsiz bir deneyim yaşatıyor. Oyunun Tufan Dağtekin tarafından gerçekleştirilen görsel tasarımı ve animasyonları, Kerem Çetinel tarafından tasarlanan dekor ve ışığı, dünya sahneleriyle yarışıyor. Son Feci Bisiklet’in müzikleri bestelediği SÜPER İYİ GÜNLER’in koreografisi Orçun Okurgan’a ait. Oyunda Emir Özden’in yanısıra, Korel Cezayirli, Ayça Erturan, Didem İnselel, Cem Arslan, Onur Kırat, İbrahim Can Sayan, Şebnem Şeviktürk, Beste Koçak, Sevcan Başaydın, Uğur Can Arıkan rol alıyor. Suna Keskin ise büyük bir sürpriz yaparak oyunun ikinci yılına 17 yaşındaki Christopher’ın 75 yaşındaki en yakın arkadaşı olarak katılıyor.

Dekor ve sahne hazırlığının çok özel bir çalışma gerektirmesi nedeniyle çok farklı salonlarda oynama şansı olmayan “SÜPER İYİ GÜNLER”, sezonu 30 Ekim’de Kozyy Kültür Merkezi, açıyor,  9 Kasım Caddebostan, 16, 17 Kasım Ankara Şinasi Sahnesi’nin ardından, , 23 Kasım TrumpKültür Merkezi^nde 8 Aralık Kayseri Kadir, 9 Aralık Adana, 10 Aralık İskenderun Simla Kolleji’nde 14-15 Aralık da ise Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sahnelenecek

 

TİYATROKARE 3 FARKLI OYUNLA ANKARA’DA

Yıllardır Ankara turneleri geleneksel hale dönüşen Tiyatrokare, repertuarındaki üç farklı oyunla Şinasi Sahnesi’nde yine bir mini festival yapacak. 13 Kasım Şen Makas, 14, 15 Kasım Ahududu, 16, 17 Kasım Süper İyi Günler oyunları ard arda Şinasi Sahnesi’nde perde açacak. 

Tiyatrokare’nin güncel programları www.tiyatrokare.com.tr, Facebook: @tiyatrokare1992, İnstagram: @tiyatrokare1992 hesaplarından takip edilebilir. Biletler gişelerde ve Biletix’tesatışa sunulmuştur.

Bilgi İçin:(212) 2434485

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.