Melek Baykal Yeniden ‘Şen Makas’ta

0

Geçtiğimiz sezon bel kemiğinden ameliyat olduğu için ‘Şen Makas’ oyunundaki rolünü  Nurseli İdiz’e teslim eden Melek Baykal uzun süren tedavinin ardından  yeniden aynı rolle sahneye döndü.

Tiyatrokare’nin üç sezondur sahnelediği türünün tek örneği interaktif komedi oyunu “Şen Makas” bu sezonun ilk oyununu Caddebostan Kültür Merkezi’nde oynadı. Altıyüz elli kişilik salon tiyatroseverlerle dolup taştı. AmerikanTiyatro Tarihinin En Uzun Süreli Oynanan Oyunu olarak Guiness RekorlarKitabı’na geçen ve Schwarzkopf Türkiye sponsorluğunda oynanan “ŞEN MAKAS” üç yıldan bu yana Türkiye’nin pek çok yerinde kapalı gişe oynandı. sezona da kapalı gişe başladı. Oyunda bir cinayet işleniyor ve cinayet seyircinin interaktif katılımıyla, sorulan sorularla çözülmeye çalışılıyor. Cevaplar sonucunda, sosyal medya hesaplarından yapılan oylama ile cinayeti kimin işlediği bulunuyor. Her oyunda farklı sonuç çıkıyor ve her oyun farklı bir sonla bitiyor. Geçtiğimiz akşam CKM’de seyirciler, cinayeti çözmek için oldukça uğraştılar ve sosyal medya hesaplarını kullanarak yaptıkları oylamada cinayeti çözüme ulaştırdılar. Engin rolünü oynayan oyuncuCem Güler anket sonucu cinayeti işleyen kişi olarak seçildi. Paul Portner’ın yazdığı, yıllar önce Türkiye’ye Tiyatrokare’nin getirttiği oyunun yeni versiyonu, Nedim Saban tarafından yorumlandı. Anıl Ateş Işık’ın sahne tasarımını yaptığı oyunda, Melek Baykal, Bülent Seyran, Özgür Yetkinoğlu, Cem Güler, Müge Kement ve Jess Molhooynuyor.

MELEK BAYKAL, “ŞEN MAKAS” DAKİ

“AHU”ROLÜ ÖZLEDİĞİNİ SÖYLEDİ.

Geçtiğimiz sezon rahatsızlığı nedeniyle ara verdiği rolüne geri dönen MelekBaykal : “Ahu rolünü özlemiştim. CKM de seyircinin coşkusuyla çok keyif aldım. Tiyatroda interaktif komedi oyunlarının çok örneği ve çok çeşitli olmasına rağmen, dün gece “Şen Makas” oyununda müthiş bir seyirci vardı. İnteraktif bölümde onlar bizi yönlendirdi. Çok hoş sorular sordular. Oyunun bu halde izlenmesinde yönetmenimiz Nedim Saban’ın çok büyük emeği var. Çok prova yaptık. Seyircinin bu ilgisiyle oyun Türkiye’de de nedenizlenme rekorları kırmasın” dedi.

“ŞEN MAKAS”, 24 Ekim, 11Aralık’ta Trump Kültür ve Gösteri Merkezi,nde sahnelenmeye devam ediyor.

Kasım ayında turneye çıkacak olan oyun, 5 Kasım Manisa Lale Kül. Merkezi, 6 KasımDenizli Nihat Zeybekçi Kültür Merkezi Mehmet Gazi salonu, 7 Kasım UşakÜniversitesi Kongre Merkezi, 13 Kasım Çarşamba Ankara Şinasi Sahnesi ve 24Kasım’da İstanbula dönecek olan oyun Kozzy Kültür Merkezinde seyircisiyle buluşacak.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.