Baranyai’nin resimleri ilk kez Türk sanatseverlerle buluşuyor

 

  1. İstanbul Bineali’ne paralel etkinlikler kapsamında düzenlenen Macaristan’ın en tanınmış ressamlarından Levente Baranyai’nin Türkiye’de düzenlediği ilk kişisel sergisini gezmiş bulunduk. Baranyai, resimlerinde uydu fotoğraflarından yola çıkarak, çok güzel anlar yakalamış. Adeta gökyüzğne çıkmış aşağıları seyreiyormuşsunuz izlenimi veriyor. Tabi bu arada insan oğlunun acımasızlığına dikkat çekmek isterim. İnsanın mekanda yarattığı hasara dikkat çekiyor.

 

 

Macaristan ve Türkiye arasında köprü olmak hedefiyle kurulan ve her iki ülke arasında ticaret, ekonomi, turizm, kültür ve yatırım konularında diyaloğu artırmayı amaçlayan ALX Hungary, tanınmış Macar Ressam Levente Baranyai’nin Türkiye’deki ilk kişisel sergisine destek oldu. 12 Eylül–10 Kasım 2019 tarihleri arasında Macar Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak olan sergide Levente Baranyai’nin beğenilen eserleri ücretsiz olarak görülebilecek. “Tyrannussapiens’in İzinde” isimli sergi güncel Antroposen tartışmaları çerçevesinde, insanın doğa üzerindeki yıkıcı etkisine kuşbakışı bir perspektif sunuyor.

 

Sanat yaşamı boyunca dünyanın yeni manzaralarını kendine has üslubuyla resmetmeye çalışan Baranyai, resimlerinde uydu fotoğraflarından yola çıkarak, insanın mekânda yarattığı hasara dikkat çekiyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.