TİYATRO KARA KUTU’DAN BİR AZİZ NESİN UYARLAMASI

 Tiyatro Kara Kutu’yu uzun zamandır takip ederim. Hele de Kurucularından Jale Sancak’ın tiyatroya verdiği emekleri çok önemli… Tiyatro toplumumuzda gözardı edilse de tiyatrocular yeni sezona canla başla hazırlanıyor. Bu benim içinde bir motivasyon oluyor. Herşeye rağmen sanatla direnen birilerinin olduğunu görmek ümitlerimizi güçlendiriyor.  

Sabit Doğan

Tiyatro Kara Kutu elbet oyunlarını binlerce seyirciye ulaştıramadı ama her seferinde çıtasını yükselten bir tiyatro olmayı başardı. Seyircisine de kimlikli bir eser sundu.  Bu kez Aziz Nesin’in hiç unutamayacağımız öyküsünü ‘Tülsü’yü Sevmek’  oyunu Jale Sancak’ ın kaleminden sahneye taşınıyor.

Herhalde ironik bir anlatımı olan öyküyü bilmeyen yoktur. Yabancı bir şehirde, bir içki evinde karşılaşır iki adam….Biri, Tülsü adındaki sevgilisini, diğeri benliğini aramaktadır. Biri için hayatın anlamı sevmek ve tutkuyla bir amaç edinmektir, diğeri için bu anlam henüz meçhuldür. Tülsü, her defasında farklı bir kadın olarak bir görünüp bir kaybolurken, aralarında kurulan ilişki sonucu her iki adam da birbirlerini dönüştürürler. Sirki andıran şehir meydanı ise yeryüzünün bir minyatürü gibidir.
Aziz Nesin’in ‘Tülsü’yü Sevmek’ adlı öyküsünden oluşturulan oyun, varoluş, yaşam, insan ve sevmek üzerine önemli sorular soruyor…

Egemen Sancak’ın yönetmenliğini yaptığı oyunda Egemen Sancak, Canberk Erbaş, Eda şahin Erbaş rol alıyor.  Oyunun prömiyeri 20 Eylül saat 20.30 da , Mahal Galata’da gerçekleşecek. Umarım bu oyundan sonra bizlerde hayata tutunmamızı sağlayan izlere ulaşırız.
.
Yazan
AZİZ NESİN
Oyunlaştıran
JALE SANCAK
Yöneten
EGEMEN SANCAK
.
Oyuncular
EGEMEN SANCAK
CANBERK ERBAŞ
EDA ŞAHİN ERBAŞ
.
Teknik uygulama
BERKAY GÜLEK
ALPASLAN BEYHAN

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.