13 Kasım’da perdelerini açacak 23. İstanbul Tiyatro Festivali’nde İstanbul seyircisiyle  buluşacak iki yapım açıklandı.

 İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraşsponsorluğunda düzenlenen 23. İstanbul Tiyatro Festivali13 Kasım-1 Aralık 2019 tarihleri arasında tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festivalin merakla beklenen programından çok özel iki yapım, şimdiden festival takipçilerinin takvimine girmek üzere duyuruldu. Alexandr Puşkin’in, Maksim Gorki tarafından “başlangıçların başlangıcı” sözleriyle övülen ünlü romanı Yevgeni OneginVakhtangov Tiyatrosu’nun güncel yorumuyla festivale konuk olacak yapımlardan biri. Festival aynı zamanda, yerinizi şimdiden almak isteyeceğiniz, dünyanın en iyi dans topluluklarından Ultima Vez’in etkileyici gösterisi TrapTown ile sahne sanatlarının geniş yelpazesinden örnekler sunacak.

 

Yevgeni OneginENKA Vakfı gösteri sponsorluğunda, Golden Mask Sahne Sanatları Festivali’nin değerli işbirliğiyle, 21-22 Kasım tarihlerinde festivalin Yüksek Katkıda Bulunan Mekân Sponsoru Zorlu PSM’nin Turkcell Sahnesi’nde. TrapTown ise Flaman Kültür Bakanlığı’nın değerli işbirliğiyle 16-17-18 Kasım tarihlerinde UNIQ Hall’de.

 

  1. İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ’NİN İLK SÜRPRİZLERİ

 

13 Kasım’da perdelerini açacak 23. İstanbul Tiyatro Festivali’nde İstanbul seyircisiyle buluşacak iki yapım açıklandı.

 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş sponsorluğunda düzenlenen 23. İstanbul Tiyatro Festivali, 13 Kasım-1 Aralık 2019 tarihleri arasında tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festivalin merakla beklenen programından çok özel iki yapım, şimdiden festival takipçilerinin takvimine girmek üzere duyuruldu. Alexandr Puşkin’in, Maksim Gorki tarafından “başlangıçların başlangıcı” sözleriyle övülen ünlü romanı Yevgeni Onegin, Vakhtangov Tiyatrosu’nun güncel yorumuyla festivale konuk olacak yapımlardan biri. Festival aynı zamanda, yerinizi şimdiden almak isteyeceğiniz, dünyanın en iyi dans topluluklarından Ultima Vez’in etkileyici gösterisi TrapTown ile sahne sanatlarının geniş yelpazesinden örnekler sunacak.

 

Yevgeni Onegin, ENKA Vakfı gösteri sponsorluğunda, Golden Mask Sahne Sanatları Festivali’nin değerli işbirliğiyle, 21-22 Kasım tarihlerinde festivalin Yüksek Katkıda Bulunan Mekân Sponsoru Zorlu PSM’nin Turkcell Sahnesi’nde. TrapTown ise Flaman Kültür Bakanlığı’nın değerli işbirliğiyle 16-17-18 Kasım tarihlerinde UNIQ Hall’de.

 

Vakhtangov Tiyatrosu bir Rus masalıyla İstanbul’da

Rus edebiyatının mihenk taşı Alexandr Puşkin’in en önemli eserlerinden Yevgeni Onegin, Rusya’nın adı tarihe geçen köklü tiyatrosu Vakhtangov’un yetenekli oyuncuları ve Litvanyalı yıldız yönetmen Rimas Tuminas’ın rejisiyle sahneleniyor. The Times tarafından “destansı olduğu kadar samimi, şaşırtıcı derecede güzel, kuvvetli ve etkili” olarak nitelendirilen bu muhteşem gösteri, 23. İstanbul Tiyatro Festivali’nde, 21-22 Kasım tarihlerinde Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.

 

Yaklaşık 100 yıllık tarihinde köklü Rus kültürünü çağdaş unsurlarla harmanlamayı başaran Vakhtangov tiyatrosunun yetenekli oyuncularıyla büyük bir tiyatro şölenine dönüşen oyunda, hayal kırıklıklarına tutkun Yevgeni, düşlerinin peşinden koşan Lenski ve Rus kadınının tüm özelliklerini taşıyan sevecen Tatyana usta yönetmen Rimas Tuminas’ın tutkulu yorumunda bir araya geliyor. Gerçek ile hayal gücünü hayranlık uyandıran bir koreografi ile yansıtan oyun, başrole Tatyana’yı, bir kadın kahramanı yerleştirmesiyle de Puşkin’in efsaneleşmiş eserine yeni bir soluk getiriyor.

 

 

 

Yevgeni Onegin’in tanıtım görselleri için tıklayınız.

 

Dans tarihine yön veren topluluk Ultima Vez, TrapTown’la festivalde

 

  1. İstanbul Tiyatro Festivali’nin bir diğer sürprizi, dünyanın en önemli dans topluluklarından biri olan Ultima Vez’in etkileyici gösterisi TrapTown. Daha önce 2004 yılında Blush ile festivale konuk olan Ultima Vez topluluğu, 15 yıl sonra seyircileri derinden etkileyecek TrapTown ile 16-17-18 Kasım tarihlerinde UNIQ Hall’de İstanbullu tiyatroseverlerle buluşacak. TrapTown, İstanbul Tiyatro Festivali ve Flaman Kültür Bakanlığıarasında geçen yıl başlayan ve bu yıl da sürecek olan değerli işbirliğiyle gerçekleşiyor.

 

Dans tarihine yön veren Belçikalı topluluk, bu performansta zaman ve mekândan bağımsız olarak seyircileri paralel bir gerçekliğe doğru yola çıkarıyor. Gösteri ilerledikçe, bu gerçeklikte yaşayanlar arasındaki eskiye dayanan çatışmalar ve başlarına gelen tuhaf felaketler açığa çıkarıyor. Mitlerin değişmez doğasına duyduğu derin hayranlıkla bilinen koreograf Wim Vandekeybus, TrapTown’la beraber dans, metin ve müzik ile yeni bir mitoloji üzerine düşünme arayışına giriyor. Metni Pieter De Buysser’in kaleminden çıkan gösterinin müzikleri ünlü Trixie Whitley ve Phoenician Drive, sahne tasarımı ise Gijs Van Vaerenbergh imzasını taşıyor. Bu nefes kesen ekip, seyircisini coşkulu bir evrene, sanatsal hazzın doruk noktasına taşıyor. Başarıları ödüllerle taçlandırılan Vandekeybus ve Ultima Vez’in yolu, Kasım ayında İstanbul’a düşüyor.

 

Biletler nerede, ne kadar?

 

  1. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında 2122 Kasım tarihlerinde sahnelecek biletleri Yevgeni Onegin ve 16-17-18 Kasım tarihlerinde sahnelecek TrapTown etkinliklerinin biletleri 10 Temmuz Çarşamba günü saat 10.30 itibariyle Biletix satış noktaları ve İKSV ana gişeden (10.00–18.00 saatleri arasında açık olan ana gişe, Pazar günleri kapalıdır) temin edilebilecek. Lale Kart üyeleri biletlerini 8-9 Temmuz tarihlerinde öncelikli ve indirimli olarak alabilecek. Koç Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş’ın sponsorluğunda festival programındaki tüm öğrenci biletleri 15 TL’den satışa sunulacak (sadece İKSV ana gişeden). Yevgeni Onegin’in kategori biletleri 300, 250, 180, 120, 90 TL üzerinden, Traptown’un kategori biletleri ise 180,120,90 TL temin edilebilir.23  İstanbul Tiyatro Festivali

 

2017’den itibaren her yıl Kasım ayında düzenlenmeye başlanan İstanbul Tiyatro Festivali ilk defa seyirci karşısına çıkacak merakla beklenen yerli yapımlar ve dünya sahnelerinde büyük ses getiren uluslararası oyun ve dans gösterileriyle İstanbullu tiyatroseverlere bir tiyatro maratonunu yaşatacak.. 23. İstanbul Tiyatro Festivali ile ilgili güncel bilgilere ve haberlere ulaşmak için İstanbul Tiyatro Festivali sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

İstanbul Tiyatro Festivali’ni sosyal medyada takip etmek için:

facebook.com/istanbultiyatrofestivali

twitter.com/tiyatrofest

instagram.com/istanbultiyatrofestivali

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.