AKBANK SANAT’DA GÜNCEL VENEZUELA SİNEMASINA BİR BAKIŞ

Yaz tatilini istanbulda geçirmek isteyenler için çok önemli bir sinema etkinliği…  Akbank Sanat Venezuela Sineması’nın güncel filmlerini getiriyor. Özellikle toplumsal konulara temas eden ödüllü filmlerin biletlerini 5 TL’ye temin edebilirsiniz.

Gösterimleri 17 -31 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinlikte Akbank Sanat, güncel Venezuela Sineması’ndan 5 seçkin filmi filmi buluşturuyor.

İspanyolca orjinal dillerinde ve Türkçe alt yazı olrak gösterilecek filmler; Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği’nin katkılarıyla gösterilecek. Başka bir ülkenin yaşamını gözleme şansını da yakalayacak olan sinemaseverlerimiz biletleri Akbank Sanat danışmadan ve Biletix’ten temin edilebilir.

Filmlerden birincisi 17 temmuz’da gösterilecek olacak futbol tutkunu iki kardeşin hikayesinin anlatıldığı ‘Hermono’; Moskova Uluslararası Sinema Festivali: Altın Aziz Georgiy Ödülü (En İyi Film) aldı. Mavi, Çok da Pembe Değil filmi Goya Ödülleri: En İyi İber-Amerikan Film Ödülünün sahibi. Film, Homofobik bir bakış açısının insan üzerindeki etkisinin anlatıyor. Çirkin Saç ise daha dokuz yaşında olan bir çocuğun gözünden anne sevgisinin ele alıyor. Akbank sanat Korku filmi tutkunlarını da unutmadı. Bu sinema seçkisine birde ‘Zamanın Sonundaki Ev’i ekliyor. Filmler hakkında ayrıntılı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Tarih Saat Film Ülke
17 Temmuz 2019, Çarşamba 19:00 Kardeşler/ Hermano Venezuela
20 Temmuz 2019, Cumartesi 15:00 Mavi, Çok da Pembe Değil / Azul y No Tan Rosa Venezuela
24 Temmuz 2019, Çarşamba 15:00 Azú Venezuela
27 Temmuz 2019, Cumartesi 15:00 Çirkin Saç / Pelo Malo Venezuela
31 Temmuz 2019, Çarşamba 19:00 Zamanın Sonundaki Ev / La Casa Del Fin de Los Tiempos Venezuela

 

17 Temmuz Çarşamba

Saat: 19.00

 

Kardeşler Hermano

Yönetmen:  Marcel Rasquin

Oyuncular: Fernando Moreno, Eliú Armas, Alí Rondón

Yapım ve Format: Venezuela, 2010, 96’, blu-ray

 

“Kardeşler” Karakas’ın bir mahallesinde yaşayan, futbol tutkunu ve bu konuda yetenekli iki kardeşin hikayesini anlatır. Daha genç olan Daniel harika bir futbolcudur. Julio ise oynadığı takımın kaptanıdır. İki kardeşin arasındaki fark ise; Daniel’in tüm kalbiyle profesyonel bir oyuncu olmayı hayal etmesi, Julio’nun ise kirli parayla ailesini geçindirme derdinde olmasıdır. Karakas Futbol Kulübü’nden bir menajerin elemelere iki kardeşi davet etmesi ikisi için de büyük bir fırsattır. Ancak Karakas’ın tehlikeli bir mahallesinde yaşanan bir trajedi, iki kardeşin de hayatını etkileyecektir.

Moskova Uluslararası Sinema Festivali: Altın Aziz Georgiy Ödülü (En İyi Film).

*Bilet fiyatı: 5 TL

 

 

 

 

 

20 Temmuz Cumartesi

Saat: 15.00

 

Mavi, Çok da Pembe Değil  Azul y No Tan Rosa

 

Yönetmen:  Miguel Ferrari

Oyuncular: Guillermo Garcia, Ignacio Montes, Hilda Abrahamz

Yapım ve Format: Venezuela, 2012, 120’, blu-ray

 

Başarılı bir fotoğrafçı olan Diego, erkek arkadaşı Fabrizio’nun yanına taşınr ve birlikte yaşamaya karar verirler. Fakat beklenmedik bir şekilde, Fabrizio’nun İspanya’da yaşayan ve uzun süredir görmediği oğlu Armando’nun ortaya çıkması işleri karıştırır. Armando’nun sorumluğunu üstlenmek zorunda kalırlar. Armando beraberinde önyargılarıyla gelmiştir. Bu durum Diego ile iyi bir ilişki kurmasını zorlaştıracaktır. Bu arada Fabrizio, homofobik bir saldırı sonucu komaya girer. Goya Ödülleri: En İyi İber-Amerikan Film Ödülü.

*Bilet fiyatı: 5 TL

 

24 Temmuz Çarşamba

Saat: 15.00

 

Azú

Yönetmen:  Luís Alberto Lamata

Oyuncular: Freddy Aquino, Pedro Durán, Carmen Francia

Yapım ve Format: Venezuela, 2013,100’, blu-ray

 

1780’li yıllarda bir grup köle, şeker kamışı çiftliğinden kaçarak kendilerine hür yaşayabilecekleri bir yer ararlar. Ancak güzel köle Azú’ya saplantılı bir şekilde bağlı Manuel Aguirre ormanda peşlerine düşer. Aksiyon dolu bu gizemli takip, aynı zamanda kimlik mücadelesi yürüten kadın karakter Azú’nun gözünden büyülü bir şekilde anlatılmaktadır.

*Bilet fiyatı: 5 TL

 

27 Temmuz Cumartesi

Saat: 15.00

 

Çirkin Saç Pelo Malo

 

Yönetmen:  Mariana Rondón

Yapım ve Format: Venezuela, 2013, 93, blu-ray

 

Junior, “çirkin saçları” olan 9 yaşında bir çocuktur. Okuldaki fotoğraf çekimi için saçlarını düzleştirmek ister. Bu sayede ünlü bir şarkıcı gibi görünecektir. Bu durum, Junior’u annesi Marta’yla karşı karşıya getirir. Junior, annesinin kendisini sevmesi için daha güzel görünmeye çalıştıkça annesi onu daha çok reddeder. Sonunda Junior zor bir karar almak zorunda kalacaktır. San Sebastián Film Festivali Altın İstiridye Ödülü.

*Bilet fiyatı: 5 TL

 

 

31 Temmuz Cumartesi

Saat: 19.00

 

Zamanın Sonundaki Ev / La Casa Del Fin de Los Tiempos

Yönetmen:  Alejandro Hidalgo

Oyuncular: Miguel Angel Pacheco, Rosmel Bustamante, Adriana Calzadilla

Yapım ve Format: Venezuela, 2013, 97’, blu-ray

 

Dulce bir annedir. Büyüyüp yetiştiği evde korkunç bir kehanet gerçekleşmiş ve dehşet verici olaylara tanık olmuştur. Aradan geçen otuz yıldan sonra, artık yaşlı bir kadın olan Dulce, kendisini bu kadar korkutan olayların arkasındaki gizemi ve trajediyi çözmek için eski evine geri dönmeye karar verir. Los Angeles Screamfest Korku Filmleri Festivali En İyi Film Ödülü.

 

*Bilet fiyatı: 5 TL

 

Ayrıntılı bilgi için: akbanksanat@akbank.com 0212 252 35 00

PRCO / Funda Dilek funda.dilek@prco.com.tr, 0544 631 92 40

PRCO/ Ersin Kaynak ersin.kaynak@prco.com.tr, 0554 815 07 45

AKBANK SANAT Hakkında

26 yıldır Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimini destekleyen ve sanatın birçok farklı alanında uluslararası projelere yer veren Akbank Sanat, özellikle genç sanatçılara kendilerini geliştirebilmeleri için çeşitli imkanlar sunuyor. “Değişimin hiç bitmediği yer” olma misyonuyla yılda 700’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirmekte olan Akbank Sanat sergilerden modern dans gösterilerine, konserlerden konferanslara, söyleşilerden çocuk atölyelerine, film gösterimlerinden tiyatro gösterilerine uzanan geniş bir yelpazede birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Özgün sanatın ve bu alanda fikir üretiminin yaratılmasına destek olmak için uluslararası projelere yer vererek sanatçıların kendilerini ifade edecekleri bir platform oluşturuyor.Akbank Çocuk Tiyatrosu, Akbank Caz Festivali , Akbank Kısa Film Festivali ve Kampüste Dijital Sanat gibi uzun soluklu devam etmekte olan etkinlikleri Anadolu’ya da yayarak gelecek nesillerle buluşturuyor.

 

Akbank Sanat: www.akbanksanat.com

Facebook //www.facebook.com/akbanksanat

Instagram //instagram.com/akbanksanat

Twitter //twitter.com/akbanksanat

Vimeo //vimeo.com/akbanksanat

YouTube //www.youtube.com/user/akbanksanat

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.