“Rudan’ın Kahve Molası”

0

Yeni Sesler Projesinin Son Performansı:
“Rudan’ın Kahve Molası”

31 Mayıs 2019, 20.00

 

Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonlarından ilham alan “Yeni Sesler” başlıklı müzik projesinin son performansını sunuyor. Meriç Artaç’ın Rudan’ın Kahve Molası başlıklı bestesini sanatseverlerle buluşturan etkinliğe, Hezarfen Ensemble akustik performansı ile eşlik ediyor.

Pera Müzesi’nin koleksiyonlarını farklı ifade olanaklarıyla yeniden keşfetmeyi amaçlayan ve sanatçıların yeni üretimlerine alan açan “Yeni Sesler” projesinin son üretimini Meriç Artaç gerçekleştiriyor. Müzenin Kütahya Çini ve Seramikleri koleksiyon sergisi Kahve Molası’ndan esinlenen Artaç, kahvenin çekirdekten fincana uzanan serüvenini aktaranRudan’ın Kahve Molası başlıklı bestesinde, izleyicileri ana karakteri Rudan’ın zihninde bir yolculuğa çıkartmayı hedefliyor. Sanatçı, bestenin merkezine kahve hazırlığı ve servisinde kullanılan kahve çekirdekleri, kahve değirmeni, su ısıtıcı ve kahve fincanı gibi araçların seslerini yerleştiriyor. Parça, bu hazırlık esnasında Rudan’ın radyosundan duyulan seslerle farklı bir boyut kazanıyor. Rudan’ın kahve molasını nasıl bir ritüele dönüştürdüğünü anlatan konser boyunca Artaç’ın elektronik performansına, Hezarfen Ensemble gerçekleştireceği akustik performans ile eşlik ediyor.

 

Rudan’ın Kahve Molası, 31 Mayıs Cuma günü saat 20.00’de Pera Café’de düzenleniyor.

Biletler Biletix’ten ve etkinlik günü Pera Müzesi resepsiyonundan temin edilebilir.

Müzisyenler

Meriç Artaç, elektronikler

Hezarfen Ensemble
Özcan Ulucan, keman
Ulrich Mertin, viyola
Gökhan Bağcı, çello

Meriç Artaç Hakkında

1990 İstanbul doğumlu Meriç Artaç, müzik eğitimine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano bölümünde başladı. Mezuniyetinin ardından Codarts Rotterdam’da kompozisyon okudu, 2015 yılında aynı okulun master programından onur derecesiyle mezun oldu. 2019-2020 süresince turnede olacak olan Madam Koo operasının prömiyeri Kasım 2018’de Diamantfabriek ve AKOM Ensemble ile Amsterdam’da gerçekleşti. Kayraadlı operası ise Mart 2019’da Callejón del Ruido Festivali’nde University of Guanajuato Symphonic Orchestra (OSUG) ile Meksika prömiyerini yaptı.

Artaç tiyatro ve opera projeleri için beste yapmaya odaklanıyor. Disiplinler arası parçalara olan ilgisi, Artaç’ı dans, tiyatro ve film alanlarıyla da iş birlikleri yapmaya teşvik etti. Hem akustik hem de elektronik besteleri, yarattığı hikâye ve karakterlerin müzikal temsilleri. Geniş bir karakter, manzara, resim ve duygu çeşitliliği ile özgün bir anlatı benimsiyor, bestelerinde gündelik hayatta gözden kaçan nesne ve durumlar gündeme geliyor.

Meriç Artaç, Haziran 2016’dan bu yana AKOM Ensemble’ın sanat direktörlüğünü üstleniyor. Eylül 2018’den bu yana ise Amsterdam Konservatuarı’nda kompozisyon bölümünde ders veriyor, aynı zamanda Rotterdam Konservatuarı kompozisyon bölümünün koordinatörlüğünü yürütüyor. Şu an ise Ağustos ayında Grachten Festivali’nde prömiyeri yapılacak olan operasının üzerinde çalışıyor.

Hezarfen Ensemble Hakkında

Çağdaş müziği tanıtmayı hedefleyen, 2012’de Andante dergisi tarafından “En İyi Oda Müziği Topluluğu” seçilen Hezarfen Ensemble, Türkiye’nin ve Avrupa’nın tanınmış müzisyenlerinden oluşan ve bugüne kadar imza attıkları başarılı projelerle adından söz ettirmiş bir topluluk.

Yeni Sesler – Rudan’ın Kahve Molası

Yeni Sesler – Rudan’ın Kahve Molası

Meriç Artaç

Tüm görselleri indirmek için 0

Ek Dosyalar

msword Icon

0527YeniSeslerBB.docx

İndir

Bu eposta ‘Pera’ adına aeroyan@grup7.com.tr adresine gönderilmiştir.
‘Pera’ ile ilgili ve/veya başka bir marka ile ilgili basın bülteni veya basın daveti almak istemiyorsanız marka, sektör ve abonelik ayarları için lütfen tıklayınız.

powered by Faselis

CID: TEST.tr.619654.225300 1.1
Bu epostayı görüntülemekte zorluk yaşıyorsanız: Lütfen tıklayınız.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.