Mersinli genç yetenek Memet Çelik, iki ödül birden kazandı.

0

   Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Trompet Bölümü lise öğrencisi olan Memet Çelik, 02-09 Mayıs 2019 tarihleri arasında Gürcistan Developing Union of Georgian Folklore and Classical Music Harmonia’ın bu yıl Alanya’da düzenlediği 9. International Competition Festivali’inde 1. Kategori Trompet Dalı ve En İyi Artistik Performans Dalı’nda iki ödül birden kazandı.

 

Festivalde, Vassily Brandt Trompet Konçerto eserini seslendiren Çelik, performansıyla her biri farklı ülkelerden gelen Prof. Veronika Vitaite, Prof. Rustam Shaykhutdinov, Irine Iashvili, Prof. Irine Laurusiene, Prof. Manana Kukhianidze, Doç Rauf Musaev, Tsitsino Bichikashili’de oluşan jüriyi kendisine hayran bıraktı.

Farklı uluslardan genç ve yetenekli müzisyenleri desteklemek, onlar arasında dostane ilişkilerin oluşturulması ve geliştirilmesi amacıyla düzenlenen festivalde, 9 ülkeden (Rusya, Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Özbekistan, Letonya, Litvanya, Gürcistan) pek çok genç yetenek yer aldı.

Memet Çelik yaptığı açıklamada, “Müzik eğitimime Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başlamıştım. Fakat öğretmenimin okuldan ayrılmak zorunda kalması nedeniyle kendisiyle birlikte ben de Adana Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na geçiş yaptım. Her gün Mersin’den Adana’ya trenle gidiş geliş yapıyorum. Dört saatlik yorucu bir eğitim yolculuğundan bahsediyorum; yani çalışmayla geçmesi gereken bir dört saatten. Fakat şunu belirtmeliyim ki bu yorucu yolculuğun her saniyesine değecek olağanüstü bir hocam var. Bu her iki ödülü de saygı değer hocam Doç. Rauf Musaev’e armağan ediyorum”, dedi.

 

Memet Çelik Kimdir?

2003 Mersin doğumlu olan Memet Çelik, 24 Kasım İlk Öğretim Okulu’nda başlayan eğitim hayatına 2013 yılından itibaren yarı zamanlı olarak Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Doç. Rauf Musaev’in öğrencisi olarak devam etti. Genç yaşına rağmen Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası’nda yer aldı; şef Aytuğ Ülgen yönetiminde solist olarak konserler verdi. 2017 yılında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın açtığı sınavı kazanarak yeniden Musaev’in öğrencisi oldu. 2019’da, çalışmalarını Prof. Rengim Gökmen yönetiminde sürdüren Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası sınavlarını kazandı. Halen Mersin’de yaşayan Çelik, müzik eğitimini Adana’da sürdürmektedir.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.