BGST ( Boğaziçi Gösteri Sanatları Tiyatrosu) Artık Bir Davan Var’ Oyunun festival programından çıkarılması üzerine bir basın açıklaması yaptı.

BGST’nin Açıklaması

Artık Bir Davan Var” Oyununa Engelleme

 

Kamuoyuna ve Bursa’daki seyircilerimize üzülerek bildiriyoruz ki 7. Nilüfer Tiyatro Festivalinde sahnelemeyi planladığımız “Artık Bir Davan Var” adlı oyunumuzu festival kapsamındaseyirciyle buluşturamadık.

 

Bu yıl 22. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında ilk kez seyirciyle buluşan “Artık Bir Davan Var” adlı oyunumuzun 7. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde de oynaması gündeme gelmiş,oyunun organizasyonu ile ilgilenen BGST şirketinden yetkililerle festival organizatörleri arasındaki görüşmelerde 23 Mart 2019 tarihi belirlenerek bir anlaşmaya varılmıştı. Fakat bir süre sonra Nilüfer Kent Tiyatrosu Koordinatörü Feza Soysal, içinde bulunduğu tiyatro işlerinde BGST şirketine ait projelereyer vermeyeceğini söyleyerek “Artık Bir Davan Var” oyununubu yılın festival programından çıkardı.

 

Bu tavır üzerine Nilüfer Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne ve Belediye Başkanlığı’na olayı anlatan, eleştirdiğimizi belirten ve ilgili birimlerce acilen bir tavır geliştirilmesini talep eden biraçıklama gönderdik. Nilüfer Belediyesi tarafımıza henüz bir açıklama göndermedi ve festival programında oyunumuza yer verilmedi. Kara liste uygulaması nedeniyle KültürBakanlığının destek fonundan faydalanamayan oyunumuzbelediyenin düzenlediği bir festivalde koordinatörün görevinisuistimal etmesi sonucu engellenmiş oldu. Hem oyun kadrosuna,hem de Bursa’daki tiyatro seyircisine yönelik bir engelleme olarak değerlendirdiğimiz bu uygulamaya ilişkin aşağıdaki noktaların açıklığa kavuşturulması gerektiğini düşünüyoruz/kavuşturulmasını talep ediyoruz:

1.“Artık Bir Davan Var” oyunu hangi sebeple Nilüfer Tiyatro Festivali 

programından çıkarılmıştır? 

2.Tiyatro Koordinatörü Feza Soysal’ın bu engellemeyi haklılaştırabileceği 

bir sebebi var mıdır?

3.Belediyelerin bütçeleri halkın ödediği vergilerden oluşmaktadır. Halkın 

kültür-sanata seyir ve icra düzeyinde katılımını sağlaması gereken bir kurum bir tiyatro oyununun bu şekilde engellenmesini nasıl değerlendirmektedir?

 

 

“Artık Bir Davan Var” Oyunu Proje Kadrosu

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.