Kemanın Lübnanlı büyülü sesi Hanine Al Alam ve kanun virtüözü Ahmet Baran Mersin’de aynı sahnede buluşuyor.

 

  1. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Ortadoğu’nun eşsiz kemancısı Hanine Al Alam ile kanun virtüözü Ahmet Baran’ı Mersinli sanatseverler için aynı sahnede buluşturuyor. Kanun Namına Project adlı özel bir proje ile gerçekleştirilecek konser, 17 Nisan 2019 Çarşamba günü saat: 20.00’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi’nde yer alacak.

 

Müzik eğitimini Fransa’da License Maitrise en Pedagogie Musicale’nin ardından Lübnan Superior Müzik Konservatuvarı’nda tamamlayan Hanine Al Alam, yaptığı müzikte klasik müziğin yanı sıra Latin ve Ortadoğu müzik ve ritimlerini harmanlıyor. Eşsiz yorumuyla dünya çapında ilgi gören sanatçı, çalışmalarını 2014 yılında Nostalji adlı bir albümünde topladı.

 

Müziği ve farklı projeleriyle son dönem adından sıkça söz edilen kanun virtüözü Ahmet Baran, bu kez Ortadoğu’nun keman virtüözü Hanine ile birlikte aynı sahnede yer alarak festivale özel bir projeyi seslendirecek. Danimarka kraliçesi II. Margrethe ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından devlet nişanı ile onurlandırılan Baran, tüm dünyada binin üzerinde konsere imza atarak Türkiye’nin tanıtımında öncü bir rol üstlenmiştir. Önemli kanun yapım ustaları tarafından adını taşıyan özel enstrüman serisi üretilen Sanatçı, 2018’de Unesco Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye’yi temsilen kendi bestelerini seslendirmiş, tüm dünya temsilcilerinin gönlünü fethetmiştir. İki Kelime ve Kanun Namına isimli albümleri bulunan sanatçının, saz eserleri, sahne sanatları, dizi, reklam, bilgisayar oyunu ve kısa metraj film müzikleri bulunuyor. Halkla bağlarını her zaman güçlü tutarak sosyal sorumluluk projeleri de geliştiren Baran, şefliğini yürüttüğü korolar ve müzik topluluklarıyla çocuk istismarı, kadına şiddet gibi sosyal sorunlara yönelik bir farkındalık oluşturmuş, aralarında otizmli çocukların da bulunduğu yüzlerce koriste işaret dilini öğreterek işitme engellilere yönelik konserler düzenlemiştir.

 

Hanine Al Alam ve Ahmet Baran, sizleri bir müzik şölenine davet ediyor.

 

Biletlerinizi, Festival Ofisi’nden veya www.biletfest.com adreslerinden temin edebilirsiniz. İletişim: 0324 237 78 10

 

Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Mersin Uluslararası Müzik Festivali,

Mersin’in sesi olmaya devam ediyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.