Usta caz piyanisti ve besteci Hakan Ali Toker Mersin’de.

0

Usta caz piyanisti ve besteci Hakan Ali Toker Klasik Türk Müziği’nden uyarladığı caz eserleriyle Mersin’de.

 

18. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, usta caz piyanisti ve besteci Hakan Ali Toker ve müzik topluluğunu 16 Nisan 2019 Salı günü saat: 20.00’de Tarsus Amerikan Koleji Konser Salonu’nda sanatseverlerle ücretsiz olarak buluşturuyor. Konserde, Buhurizade Mustafa Itri Efendi, Hamamizade İsmail Dede Efendi gibi Klasik Türk Müziği eserlerinin yanı sıra, sanatçının kendi besteleri, Nat Simon, Kazım Nami Erdölen ve anonim eserler seslendirilecek. Topluluk, Naz Evren (Çello), Erdem Göymen (Bateri), Hakan Çetinkaya (Bendir, Darbuka), Hasan Mert (Kontrabas) ve Bora Uymaz (Vokal), isimlerinden oluşuyor. 

 

  1. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, usta caz piyanisti ve besteci Hakan Ali Toker ve müzik topluluğunu 16 Nisan 2019 Salı günü saat: 20.00’de Tarsus Amerikan Koleji Konser Salonu’nda sanatseverlerle ücretsiz olarak buluşturuyor. Konserde, Buhurizade Mustafa Itri Efendi, Hamamizade İsmail Dede Efendi gibi Klasik Türk Müziği eserlerinin yanı sıra, sanatçının kendi besteleri, Nat Simon, Kazım Nami Erdölen ve anonim eserler seslendirilecek. Topluluk, Naz Evren (Çello), Erdem Göymen (Bateri), Hakan Çetinkaya (Bendir, Darbuka), Hasan Mert (Kontrabas) ve Bora Uymaz (Vokal), isimlerinden oluşuyor.

 

   Klasik veya yerel pek çok ülkenin ulusal ezgilerine getirdiği yorumuyla adından sıkça söz ettiren Hakan Ali Toker, müzik eğitimini Indiana Üniversitesi Müzik Fakültesi’nde tamamladı. 9 yıl kaldığı Amerika’da pek çok başarıya imza atarak müzik eleştirmeni tarafından adından övgüyle söz edildi. “Karşınızda, sanatına çok hakim, herkesin bildiği eserleri parçalayıp yeniden inşa edebilen ve bunu yapmakla bize beklenmedik ama aynı zamanda tanıdık bir şey verebilen bir sanatçı var”. Bu sözler, İngiliz müzik yazarlarından Darren Rea’a ait.

 

Caz Faslı, Hakan A. Toker’in caz tarzında düzenlediği Türk sanat ve halk müziği eserlerinden ve Toker’in kendi özgün bestelerinden oluşuyor. Ağırlıklı olarak piyano, bas, bateri, üçlüsünün seslendireceği programa, vokal, çello, bendir veya darbuka renk katacak.

 

PROGRAM

 

Tûtî-i mu’cize-gûyem ne desem lâf değil/Buhûrîzâde Musafa Itrî Efendi

Yine bir Gülnihâl/Hammâmîzâde İsmâil Dede Efendi

Yemenimin Uçları/Anonim

Kaşık Oyunu/Anonim

Sebat/Hakan A. Toker

Tekâmül/Hakan A. Toker

Sen nazla gezerken güzelim/Kâzım Nâmi Erdölen

Silifke Boogie/Anonim

Sen Duygulanırsan/Hakan A. Toker

Şen Sakar/Hakan A. Toker

İnteraktif doğaçlama

Istanbul not Constantinople/Nat Simon

 

Süre: Yaklaşık 1 saat 20 dakika

 

 

 

 

Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Mersin Uluslararası Müzik Festivali,

Mersin’in sesi olmaya devam ediyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.