SİBEL

0

71. Locarno Film Festivali , 25. Uluslararası Adana Film Festivali , Cannes Sinema Buluşmaları ve 18. Brüksel Akdeniz Filmleri Festivali gibi birçok festivalden ödül kazanan “SİBEL” filmi 22 Şubat’ta sineamaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 

Giresun’da çekilen filmin yönetmen koltuğunda Guillaume Giovanetti ve Çağla Zencirci’nin oturuyor. Filmin başrolünü Ayla, Çakal, Bir Aşk Hikayesi, Güllerin Savaşı gibi film ve dizilerde rol alan Damla Sönmez üstleniyor. Filmin kadrosunda ise Çukur dizisinin oyuncusu Erkan Kolçak Köstendil, Deli Yürek dizisinde Kuşçu karakterini ile tanıdığımız Emin Gürsoy, ‘Hayat Var’ filminde başrol oynayan Elit İşcan ve tiyatro, televizyon ve dizi oyuncusu Meral Çetinkaya gibi isimler yer alıyor.

KONUSU

Karadeniz’de bir aile…

Babası ve kız kardeşiyle yaşayan 25 yaşındaki Sibel’in hikayesi bu. Çocukluğunda geçirdiği hastalık sebebiyle konuşamayan Sibel, etrafındakilerle ıslık diliyle anlaşabiliyor. Sıradan hayatı tarla, orman , ev üçlemesinde geçer. Köydekiler ise onu uğursuz olarak görür. Genç kız dışlanmış ve yalnız hissettiği zamanda ormanın içinde gizemli bir kurdun peşindeyken,  orada saklanan Ali adındaki bir yabancıyla karşılaşır. Sibel, Ali’yle iletişim kurmaya başlayınca, içinde gizlenen gücü fark eder.

KADRO

Tür: Dram

Süre: 95 dk

Yönetmen:  Guillaume Giovanetti ,Çağla Zencirci

Senaryo :Guillaume Giovanetti, Çağla Zencirci, Ramata Sy

Görüntü Yönetmeni: Eric Devin

Müzik : Bassel Hallak Pi

Oyuncular :Damla Sönmez ,Erkan Kolçak Köstendil, Emin Gürsoy, Elit İşcan ,Gülçin Kültür Şahin, Meral Çetinkaya

Son olarak filmin başrolünde yer alan “Sibel” karakterini canlandıran Damla Sönmez “Bir karakterden öte, kadın erkek fark etmeden ötekileştirilen herkesi temsil ettiğini, hepimizin içinde Sibel’den bir parça olduğunu düşündüğünü” belirtti. “Kendisi olmaya izin verilmeyen herkes, pek çok farklı konuda Sibel gibi hissedebilir. Bazılarımız isyan etmeye cesaret edebiliyor; bazılarımız da edemiyor. Hatta dahası bazen bazılarımız şu 80 yıllık ortalama ömrü, kendisi olamadığını bile farketmeden, bu kendisi olamamanın yarattığı içindeki boşluğun ne olduğunu anlamlandıramadan geçirip gidiyor.”

“Sibel”  filmi 22 Şubat 2019’da cuma günü beyazperde de…

ÖDÜLLERİ

71. Locarno Film Festivali / FIPRESCI Ödülü – Ekümenik Jüri Ödülü – Genç Jüri Ödülü
43. Toronto Uluslararası Film Festivali
25. Uluslararası Adana Film Festivali / En İyi Film Ödülü – En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Damla Sönmez) – En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü (Emin Gürsoy)
55. Ulusal Yarışma / En İyi Senaryo – En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Damla Sönmez)
23. Busan Uluslararası Film Festivali
54. Chicago Uluslararası Film Festivali
40. Montpellier Akdeniz Filmleri Festivali / Seyirci Ödülü, Eleştirmenler Ödülü
6. Muret Film Festivali / En İyi Kadın Oyuncu (Damla Sönmez), En İyi Film (Genç Jüri)
Cannes Sinema Buluşmaları / Film Eleştirmenleri Ödülü, Seyirci Ödülü, SCNF Ödülü
20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali / Yılın Performansı Ödülü (Damla Sönmez)
19. Tokyo FilmEx
18. Brüksel Akdeniz Filmleri Festivali / Büyük Ödül, Cineuropa Ödülü, Genç Jüri Ödülü
Londra Film Haftası / En İyi Oyuncu Ödülü (Damla Sönmez)
24. Roma Akdeniz Filmleri Festivali / Üniversite Jürisi Ödülü

İyi seyirler…



 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.