Kundura Sinema’da ​​Gonca Feride Varol ve Armağan Koçak’ın canlı müzik performansları eşliğinde beyaz perdeye yansıyan Walter Ruttman’ın 1927 tarihli eseri​​ ​​Berlin: Büyük Bir Şehrin Senfonisi​​ filminin son iki gösterimi 9 ve 16 Aralık tarihlerinde saat 16.00’da gerçekleşecek.

Berlin’in sıradan bir gününü belgeleyen film, kentte yaşayan insanların gündelik yaşantısını gün doğumuyla başlayıp gece hayatıyla bitiriyor. Modern kenti merkezine alan B​​erlin: Büyük Bir Şehrin Senf​​onisi​​, insanlarla mekanlar arasında kurulan ilişkiyi ve bir makine gibi işleyen kentin ritmini etkileyici bir kurguyla perdeye taşıyor. Sanatta disiplinlerarası geçişin gücüne inanan ​Kundura Sinema izleyicilere bu gösterimde benzersiz bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor.
Beykoz Kundura’nın fabrika geçmişini ve endüstriyel kültür mirasını yansıtan özgün
atmosferinde, tematik film programı seçkisi ile izleyicilere yeni bir deneyim sunmak üzere geçtiğimiz Kasım ayında açılan Kundura Sinema, 2018-2019 programında şehri hikaye​nin merkezine koyan film programı seçkisine yer veriyor. Özel küratöryel içerikleri ve yan etkinlikleri ile misafirlerini filmler üzerine düşünmeye ve konuşmaya çağıran K​undura Sinema, film tutkunlarını ilk modern kentlerden günümüze; devasa metropollerden geleceğin distopik şehirlerine; New York’tan Paris’e; Berlin’den Meksika’ya; Tokyo’dan İstanbul’a kadar farklı coğrafyalara, dünyanın dört bir yanına uzanan filmleriyle yıl boyu sürecek bir yolculuğa çıkarıyor.
Programda yer alan diğer filmler
Kundura Sinema sezonu Jules Dassin​​’in 1948 yapımı ​New York Esrarı ​f​ilmi açtı. 70 yılına özel ​r​estorasyonu tamamlanan film, bu sene 7​ 5 Uluslararası Venedik Film Festivali, Venedik Klasikleri Bölümü’​n​ de yer aldı. Dış mekan çekimlerinde kullanılan özel kamera teknikleri ile ilklere imza atan N​ew York Esrarı,​ Türkiye’deki izleyicileri ile ilk defa K​undura Sinema’da buluşuyor.
Jules Dassin’in çığır açan hikâye anlatımı ve eşsiz ​New York görüntüleriyle film noir türünün önemli örneklerinden olan New York Esrarı​ bir cinayet soruşturmasını konu alıyor.
Şehirleri dolaşan filmler seçkisinde yer alan bir başka film ise aynı yönetmenin 1950 yapımı ​Gece ve Şehir f​ilmi. Jules Dassin​,​“kaybeden adam” portresini ve melankolik
hikayesini ışık ve mekan kullanımıyla derinleştirirken, nefes kesen yönetmenliğiyle şehrin kendisini de bir karaktere dönüştürüyor ve izleyenleri bu sefer Londra sokaklarına götürüyor. B​u filmin son gösterimi 8 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek.
Programda yer alan bir başka yeni restore edilmiş film, yönetmen B​illy Wilder ​​’ın 1960 yapımı ​Apartman ​​filmi. ​71. Cannes Film Festivali’​​ nin ​Klasikler Bölümü​​’ndeki gösteriminden sonra ilk defa izleyiciyle buluşacak olan ​Apartman,​ yönetmenin Amerikan ahlakını ve yaşam tarzını hicvettiği, yılın en neşeli zamanlarından biri olan yeni yılda, New York​​’ta geçen, sert “kapitalizm eleştirileri” barındıran romantik komedi.
Program kapsamında izleyiciler yönetmen J​acques Tati​​’nin 1967’de yaklaşık on yıl sonunda hayata geçirdiği Oyun Vakti ​i​le farklı mekânlar ve tesadüfi olaylar üzerinden Paris​’​ in ultra modern versiyonunda kaybolan insanları gözlemliyor.
Programda yer alan bir başka J​acques Tati filmi 1971 yapımı ​Trafik ise Bay Hulot’un
serüvenleri üzerinden izleyicileri ​Amsterdam​​ sokaklarına götürmeye hazırlanıyor.
Film gösterimlerine gelmek, İstanbul’un en önemli kültür ve tarih miraslarından biri olan

Şubat 2019 Programı

TEŞHİS

TETİKÇİNİN GECESİ

TAKSİ ŞOFÖRÜ

09 Şubat 2019 Cumartesi   13:00

16:00

19:00

SON ADAM

DÜNYADA BİR GECE

10 Şubat 2019 Pazar  16:00 

19:00 

ROMA TATİLİ 14 Şubat 2019 Perşembe 21:00 
KAZABLANKA  15 Şubat 2019 Cuma  21:00 
ROMA TATİLİ

UNUTULMAYAN AŞK

16 Şubat 2019 Cumartesi  16:00 

19:00 

KAZABLANKA

UNUTULMAYAN AŞK

17 Şubat 2019 Pazar  16:00

19:00

BAZILARI SICAK SEVER 22 Şubat 2019 Cuma 21:00 
BARCELONA’YI BEKLERKEN 

DÜNYADA BİR GECE

23 Şubat 2019 Cumartesi 16:00

 19:00 


İLETİŞİM ADRESİ
Beykoz Kundura
Facebook: @BeykozKundura
Twitter ve Instagram: @beykozkundura
Kundura Sinema
Facebook: @sinemakundura
Twitter ve Instagram: ​​@kundurasinema
Kundura Hafıza
Facebook: @HafizaKundura
Twitter ve Instagram: ​​@KunduraHafiza

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.