“Batıdan Doğuya Türk Müziği ile Yolculuk” konseri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen “2018 Çin’de Türk Yılı” etkinliklerinin kapanış programına katılacak olan Devlet Opera ve Balesi, 29 Kasım 2018 tarihinde Pekin’de bulunan Ulusal Gösteri Sanatları Merkezi (NCPA) sahnede olacak.

Şef Erol Erdinç yönetiminde; 6 DOB müdürlüğünün orkestra sanatçılarından oluşan Devlet Opera ve Balesi’nin karma orkestrası eşliğinde dünyaca ünlü tenor, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan sahnede olacak.

Ülkemizin değerli bestekarlarından Hacı Arif Bey, Münir Nurettin Selçuk, Ahmet Adnan Saygun, Aşık Veysel, Neşet Ertaş’ın şarkı ve türküleri ile batıdan doğuya Anadolu Kültür ürünleri Anonim Halk Türkülerinin seslendirileceği konserde Özgür Adam İnanç’ın koreografisi ile Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu sanatçıları da Anadolu kültürünün yöre yöre folklorik adımlarını sahneye taşıyacak.

Konser; Çin’in başkenti Pekin’in en prestijli Kültür – Sanat Merkezi konumunda olan Tiananmen Meydanı’ındaki Ulusal Gösteri Sanatları Merkezi (NCPA) Concert Hall’de ücretsiz olarak yaklaşık iki bin seyirci ile gerçekleştirilecek.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Eylül 2018 tarihinde başlatılan “2018 Çin’de Türk Yılı” etkinliklerinde daha önce de Hong Kong Polyteknik Üniversitesi’nde ve Haziran 2018’de Şanhay Oriental Art Center Küçük Salon’da iki kez sahnede olmuştu.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.