Tiyatro dünyamızın büyük ustası Haldun Dormen, tiyatro dünyasından portreleri sahneye taşıyor. Haldun Dormen’in hem metnini yazdığı hem de başrolünde oynadığı ‘Küllerin Arasından’ adlı yeni oyunu; 2 Kasım’da Profilo Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşuyor… Arena Oyuncuları’nın yapımı olan ‘Küllerin Arasından’, uzun bir süre sahnelerden ayrı kalan bir zamanların büyük aktörünün duyguları ve yaşadıkları üzerinden, seyircinin görmediği ama tiyatronun en önemli yanı olan sahne arkasını gösteriyor.

Haldun Dormen, ‘Taşra Kızı’ndan yola çıkarak yazdığı ‘Küllerin Arasından’da; kendi tiyatroculuk hayatındakinden çok farklı bir karakter olan Cahit Güney’i canlandırıyor. Sanat hayatının zirvesindeyken yaşadığı acı olaylar nedeniyle uzun süre önce sahnelere veda eden, bir zamanların büyük aktörü Cahit Güney umulmadık bir teklif almıştır. O, Cahit Güney’dir ve bu teklifi geri çevirebilmesi mümkün değildir. Ancak o eşikten geçebilecek gücü var mıdır, “eskisi gibi” olabilmek mümkün müdür, kendisi de bilememektedir. Ömrünü kocasına adamış genç ve güzel eşi Ayfer Güney’in ise iki yol vardır önünde. Bu zorlu eşikte ya destek olacaktır Cahit’e ya da uzaklaşıp gidecektir…

Kerem Atabeyoğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği, Haldun Dormen’in yanı sıra Defne Yalnız, Kerem Atabeyoğlu, Almıla Uluer, Emre Taşkıran, Onur Birgi, Oytun Terzi, Murat Buyruk, Muazzez Serap Naldemir ve Hamit Mutlu rol alıyor. Oyunun kostüm tasarımını Dormen’in kız kardeşi Güler Yiğit, dekor tasarımını Başak Özdoğan, ışık tasarımını Emir Uğurçağ, illüstrasyonlarını M. K. Perker, müziklerini ise Orhan Enes Kuzu yaptı.

GÖSTERİM TARİHİ

2 KASIM  2018, CUMA – “KÜLLERİN ARASINDAN “

 Yer:   Profilo Kültür Merkezi

 Saat:  20.30

3 KASIM  2018, CUMARTESİ – “KÜLLERİN ARASINDAN “

 Yer:   Profilo Kültür Merkezi

 Saat:  20.30

8 KASIM  2018, PERŞEMBE – “KÜLLERİN ARASINDAN “

 Yer:   Profilo Kültür Merkezi

 Saat:  20.30

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.