Yönetmenliğini ve senaristliğini Hollywood’un genç yönetmenlerinden Lyle Kash’in yaptığı “Death and Bowling” filminin çekimlerine başlandı.

Çekimlerine Eylül 2018 tarihinde başlayan filmin oyuncuları arasında Türkiye’de “Olacak O Kadar” isimli komedi programıyla oyunculuğa başlayan ve kariyerini son 8 yıldır New York’ta sürdüren Denise Türkan da var.

Cannes, Berlin, New York, Los Angeles gibi önemli film festivallerinde Şubat 2020’den itibaren gösterilecek “Death and Bowling” in en büyük özelliklerinden biri de kamera önü ve arkasında yaklaşık 30 trans erkek ve kadının çalışması oldu. “Trans oyuncular olarak biz de bu sektörde varız!” mesajı vererek kamera karşısına geçen trans oyuncular, biyolojik kadın ve erkek karakterlerini canlandırdılar. Ve böylelikle transeksüel oyuncular da biyolojik kadın ve erkek rollerini oynayabileceklerini göstermiş oldular.

1 yıldır hazırlıkları süren filmde Türk asıllı transeksüel oyuncu Denise Türkan da önemli rollerden birini üstleniyor. “Arnie” isminde 2 çocuklu lezbiyen bir karakteri canlandıran Türkan, New York’ta Stella Adler ve Maggie Flanigan oyunculuk okullardan dersler aldı. Halen New York’ta tiyatro, dizi ve film çalışmaları yapan Denise Türkan duygularını şöyle ifade etti; “Dünya cinsiyetsiz bir yere giderken trans bireylerin sadece trans karakterleri canlandırması pek mantıklı değil. Nasıl ki natrans oyuncular trans karakterleri canlandıra biliyorsa bu filmde olduğu gibi biz trans oyuncular da her rolü oynayabiliriz. Elbette doğru cast ve inandırıcılığa aykırı olmadan. Tabi Türkiye de böyle ufku açık cesur yapımcı ve yönetmenler var mı bu tartışılır.”

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.