Sonbahar geldiğinde artık bir gelenek haline gelen Tekfen Filar-Mini konserleri; bu yıl 20 – 21 Ekim tarihlerinde Lütfi Kırdar Auditorium’unda, Şef Aziz Shokhakimov’ın yönetimi, tiyatro yönetmeni Yiğit Sertdemir’in kurgusu ve Tilbe Saran’ın naratörlüğünde gerçekleştirilecek.

Konserler öncesinde, müzik ve tiyatro okullarından organik yiyecek ile çocuklara yönelik kitaplardan oluşacak mini panayır ile konser bir şenlik havasına bürünecek. Konserin bu yılki ‘Düş ve Dönüşüm’ temasında uygun olarak da, konsere gelen ailelerin 5 – 10 yaş arası çocuklar için getireceği iyi durumda bulunan kitap ve oyuncaklar Tekfen Vakfı’nın desteklediği kurumlara iletilecek.

Tekfen Filarmoni, çocuklara klasik müziği erken yaşta sevdirmek amacıyla bir kez daha küçükler için çalmaya hazırlanıyor. Konsere özel adını, “Tekfen Filar-Mini” olarak değiştiren orkestra, şef Aziz Shokhakimov yönetiminde 20 Ekim Cumartesi ve 21 Ekim Pazar günleri saat 16.00’da Lütfi Kırdar Auditorium’da ailelerle buluşacak. Festival tadında gerçekleşecek hafta sonu, birbirinden renkli etkinliklere de sahne olacak.

Tekfen Filar-Mini’nin çocukları erken yaşta tanıştıracağı klasik müzik konserleri öncesinde fuayede kurulacak mini panayırda, Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı, Darüşşafaka Basketbol Okulları, Kumbaracı 50’nin Çocuk Atölyesi, Eğlen-Öğren Yayınları ve Geleneksel Pazar’ın stantları etkinliğe renk katacak.

Oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yiğit Sertdemir’in yönetmenliği, Tilbe Saran’ın naratörlüğü ve Osman Ateş‘in koreografisiyle hazırlanan konserler, çocukları sihirli bir klasik müzik yolculuğuna çıkaracak. Küçük müzikseverler, Vivaldi, Brahms, Bizet, Çaykovski, Strauss, Bernstein gibi Barok ve Romantik Dönem ile XX. Yüzyılın büyük bestecilerinin dünyaca bilinen birbirinden güzel eserlerini anlatım, dans ve kukla oyunları eşliğinde dinleyecekler.

Çocuklar paylaşmanın değerini anlayacak

Konser günü, ailelerin 5-10 yaş arası çocuklar için getireceği ve iyi durumda bulunan oyuncak ve kitaplar, Tekfen Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bu sayede festival gibi geçen bir hafta sonu, konserlere katılan çocuklara olduğu kadar yardıma muhtaç çocukları da sevindirecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.