Sanat tutkunlarının heyecanla beklediği yeni sezon 8 Kasım’da Natalie Murray Beale yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konseri ile başlayacak. İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisinden tanıdığımız genç sanatçılar Emir Kemancı (viyola) ve Gamze Erengönül (keman) açılış konserinin solistleri olacak. Ardından sahneyi yine klasik müziğin genç yıldızları arasında yer alan ödüllü Fransız piyanist Lucas Debargue alacak. Debargue’ye 20 Kasım’da, ilham verici yorumlarıyla tanınan ve dünyanın en iyi oda toplulukları arasında gösterilen Basel Oda Orkestrası eşlik edecek.

Bilindik masalları yeniden yorumlayan Evvel Zaman Dışından Masallar serisinin ilk oyunu Orman Lokantası, 25 Kasım Pazar günü çocukları harika bir masala davet ediyor. Yekta Kopan’ın kaleme aldığı, Serdar Biliş’in yönetmenliğini üstlendiği ve Sevinç Erbulak’ın anlatıcılığı ile renklenecek Orman Lokantası, çocuklara eğlence dolu bir gün yaşatacak. Müzikle edebiyatın iç içe geçtiği dinleti serisi 26 Kasım’da Nâzım Hikmet şiirleri ile başlayacak. “Denize Dönmek İstiyorum!” adlı dinletide, duayen oyuncular Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek’in seslendireceği dizelere Vedat Sakman’ın müziği eşlik edecek.

Sahneyi 30 Kasım’da benzersiz doğaçlama yeteneği ile adından sıkça söz ettiren Venezuelalı piyanist Gabriela Montero devralacak. Mozart’tan Piazzolla’ya uzanan geniş repertuvarıyla Montero’ya İngiltere’nin ilk profesyonel yaylı orkestrası olan Scottish Ensemble eşlik edecek.

Biletleri satışa çıkan 19. sezonun etkinlikleri, Mayıs ayı sonuna dek sürecek ve konserler geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 20.30’da başlayacak.

Natalie Murray Beale yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve genç sanatçılarla yeni sezona dinamik başlangıç

İş Sanat 19. sezonunun açılış konserinde, dünyanın en eski senfonik topluluklarından biri olan ve ülkemizin yetiştirdiği değerli müzisyenlerden oluşan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı opera, klasik ve çağdaş müzik üzerinde uzmanlaşan İngiliz şef Natalie Murray Beale yönetiyor. Açılış konserinde, İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisindeki performanslarıyla hafızalarda yer eden genç sanatçılar Emir Kemancı (viyola) ve Gamze Erengönül (keman) deneyimli şef Natalie Murray Beale’in yönetiminden muhteşem bir müzik ziyafeti sunacak.

Emir Kemancı viyola eğitimine 2010’da Göknil Özkök ile MSGSÜ Devlet Konservatuarı’nda başladı. Sybille Langmaack, Jano Lisboa, Efdal Altun, Burcu Yazıcı gibi isimlerle çalışan Kemancı, ENKA Oda Orkestrası, Camerata Saygun, Fazıl Say Festival Orkestrası, AIMA Festival Orkestrası, CRR Senfoni gibi orkestralarda çalma fırsatı buldu. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası üyesi de olan Kemancı, eğitimine MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda devam ediyor.

Eğitimine Veniamin Warshavsky ile başlayıp, babası Zeynur Erengönül ile sürdüren Gamze Erengönül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda başladığı eğitimini, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı üç sınıf birden atlayarak, 2012’de birincilikle bitirdi.2016 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Ulusal Genç Yetenekler Yarışması’nda İDSO eşliğinde solist olma hakkı kazanan sanatçı, halen MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Sanatta Yeterlik eğitimini sürdürüyor ve Araştırma Görevlisi olarak görev yapıyor.

Daha önce Royal Opera House, Mumbai, Croatian National Theatre, Zagreb, Theater Bonn, the Royal College of Music gibi birçok seçkin topluluğu yöneten ve Valery Gergiev, Xian Zhang, Marin Alsop, Daniele Gatti gibi ödüllü ve ünlü solistlere çalışan Natalie Murray Beale’in yönetimindeki konserde M. Glinka, Ruslan ve Ludmilla Uvertürü, Mozart, Viyola ve Keman için Senfoni Konçertant, Dvorak, Senfoni No. 8 Sol Majorü seslendirilecek. Konser, 8 Kasım 2018, Perşembe akşamı saat 20.30’da İş Sanat’ta.

Genç piyanist Lucas Debargue’den Mozart ve Poulenc dinleyin!

Klasik müziğin genç yıldızları arasında yer alan ödüllü Fransız piyanist Lucas Debargue, ilham verici yorumlarıyla tanınan ve dünyanın en iyi oda toplulukları arasında gösterilen Basel Oda Orkestrası eşliğinde 20 Kasım, Salı akşamı W. A. Mozart’tan F. Poulenc’e uzanan zengin repertuvarıyla İş Sanat’a konuk oluyor.

Le Huffington Post gazetesinin “Soğuk Savaş yıllarında Glenn Gould’un ya da Çaykovski Yarışması’nda Van Cliburn’un elde ettiği zaferden bu yana hiçbir piyanist böylesi bir heyecan ve coşku yaşatmamıştı.” diyerek övgüyle söz ettiği Fransız piyanist Lucas Debargue, 2015 yılında Moskova’da gerçekleşen 15. Uluslararası Çaykovski Yarışması’ndaki performansıyla dikkat çekti. New York’taki Carnegie Hall, Londra’daki Wigmore Hall, Amsterdam’daki Concertgebouw, Almanya’daki Berlin ve Munich Philharmonic Hall gibi dünyanın saygın salonlarından ve orkestralarından davet aldı. Valery Gergiev, Yutako Sado, Mikhail Pletnev, Andrey Boreyko gibi ünlü şeflerle çalışan 1990 doğumlu genç sanatçı, Gidon Kremer, Janine Jansen, Martin Fröst gibi isimlerle de müzikal işbirlikleri gerçekleştirdi. Piyano çalışmalarına 11 yaşında başlayan Debargue, daha sonraki yıllarda edebiyata yönelip eğitimine bu alanda devam etse de müzik ve piyano ilk yıllardan itibaren hayatında büyük ve önemli bir yer kapladı. Müziğin yanı sıra edebiyat, resim, sinema, caz gibi farklı sanat disiplinlerine de büyük ilgi duyan sanatçı, 2017 yılında Sony Classical etiketiyle yayınladığı “Schubert & Szymanowski” albümü ile Echo Klassik ödülü aldı. Sanatçının başarılı kariyeri ve müzik yaşantısı, Martin Mirabel’in yönettiği “Lucas Debargue: To Music” belgeseline de konu oldu.

Bugün Avrupa’nın en popüler oda toplulukları arasında gösterilen, Basel Oda Orkestrası klasik ve yeni dönem eserlerden oluşan zengin repertuvarıyla her sene 60’ın üzerinde konser veriyor.Julia Fischer, Daniel Hope, Tabea Zimmermann, Renaud Capuçon, Giuliano Carmignola, Bobby McFerrin gibi yıldız sanatçılarla gerçekleştirdiği işbirlikleriyle muhteşem bir barok topluluğu olduğunu kanıtladı.

20 Kasım Salı, saat 20.30’da İş Sanat’ta gerçekleşecek konseri ajandalarınıza not etmeyi unutmayın!

Evvel Zaman dışından macera dolu masallar

İş Sanat’ın geçtiğimiz sezon çocuklarla ilk defa buluşturduğu müzikli masal serisi Evvel Zaman Dışından Masallar, bu sezon Orman Lokantası ile başlıyor.

Yekta Kopan’ın Hansel ve Gretel masalından yola çıkarak kaleme aldığı Serdar Biliş’in yönettiği dinletinin müziklerini Çiğdem Erken, kostümlerini Tomris Kuzu, koreografisini Tuğçe Tuna, sahne ve dekor tasarımını ise Cem Yılmazer yaptı.

Anlatıcılığını sevilen oyuncu Sevinç Erbulak’ın üstleneceği oyunda küçük sanatseverler eğlence dolu bir yolculuğa çıkacak, Hansel ve Gretel ile yepyeni diyarlar keşfedecekler.

Müzik ve dansla dolu bu oyunu kaçırmamak için 25 Kasım Pazar günü saat 15.00’ı takvimlerinize not almayı unutmayın.

Vedat Sakman’ın gitarı eşliğinde Nâzım Hikmet dizeleri

İş Sanat, dinleti serisini şiir tutkunlarının en gözde kalemlerinden Nâzım Hikmet ile başlatıyor. Dünya şairi Nâzım Hikmet’in şiirlerinden kronolojik sıra gözetilerek derlenen Denize Dönmek İstiyorum! başlıklı dinletiyi Atilla Birkiye hazırladı, Mehmet Birkiye sahneye uyguladı. Usta oyuncular Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek’in sesinden hayat bulacak dizelere Vedat Sakman gitarıyla eşlik edecek. Sakman, kendi şarkılarının yanı sıra bu dinleti için özel olarak bestelediği eserleri de seslendirecek. Serdar Yalçın’ın müzik direktörlüğünü üstlendiği akşama klasik gitarda Koray Hatipoğlu, basgitar ve buzukide Zafer Aslan renk katacak. Şiirle müziğin iç içe geçeceği bu dinleti 26 Kasım 2018, Pazartesi akşamı saat 20.30’da İş Sanat’ta.

Bol Ödüllü Gabriela Montero’nun muhteşem yorumu İş Sanat’ta

Olağanüstü yorumlarının yanı sıra doğaçlama yeteneğiyle de adından söz ettiren Gabriela Montero’ya 30 Kasım, Cuma akşamı İngiltere’nin ilk profesyonel yaylı orkestrası olan Scottish Ensemble eşlik edecek. The Guardian gazetesinin “Karşı konulmaz ritmik bir berraklık…” olarak tanımladığı Montero ve orkestrası İş Sanat’ta izleyicilerine unutulmaz bir müzik şöleni yaşatacak.

Venezuelalı piyanist Montero, ilk performansını 5 yaşındayken sergilemiş, 8 yaşındayken memleketi Caracas’ta verdiği ilk konserle devlet bursu alarak ABD’ye piyano eğitimi almaya gitmişti. Londra Kraliyet Müzik Akademisi’nde Hamish Milne ile çalışan ve yüksek onur derecesi alan sanatçı, sahne enerjisi ve izleyicilerle kurduğu iletişimle de dikkat çekiyor. İki Echo Klassik ödülünün de sahibi olan Montero, Los Angeles, New York, Liverpool, Rotterdam Filarmoni Orkestraları, Viyana, Sidney Senfoni Orkestrası, Academy of St. Martin in the Fields gibi saygın topluluklarla aynı sahneyi paylaştı. Kennedy Center, Wigmore Hall, Vienna Konzerthaus, Berlin Philharmonie, Avery Fisher Hall gibi prestijli salonlarda konserler veren Montero, Salzburg, Edinburgh, Lucerne, Dresden, İstanbul ve Lugano gibi şehirlerde düzenlenen festivallerin de aranan solistlerinden. Kariyeri boyunca Claudio Abbado, Lorin Maazel, Sir Roger Norrington, Vassily Petrenko, Eivind Gullberg Jensen gibi önemli şeflerin batonu altında çalan sanatçı, seyircisiyle kurduğu özel bağı şöyle anlatıyor:Seyircimle aramızda benzersiz bir bağ var. Emprovizasyon benim performansımın, sanatımın doğal ve vazgeçilmez bir parçası. Bu benim kendimi anlık olarak ifade etme şeklim. İster bir konser ister bir resital olsun, seyircimi sahneye davet edip, onların belirlediği temalara uygun doğaçlamalar yapmaktan müthiş bir keyif alıyorum.”

1969 yılında Glasgow’da kurulan Scottish Ensemble, İngiltere’nin ilk profesyonel yaylı orkestrası olma özelliğini taşıyor. Sanat Direktörlüğünü Jonathan Morton’un üstlendiği orkestranın geniş diskografisinde, trompet sanatçısı Alison Balsom ile kaydettiği İtalyan Konçertoları, Şostakoviç ve Çaykovski bestelerini seslendirdikleri Linn Records etiketli albüm kayıtları da bulunuyor. Topluluk, Londra’daki Wigmore Hall, New York Town Hall, Walt Disney Hall gibi prestijli salonlarda verdiği konserlerin yanı sıra BBC Proms, Edinburgh Uluslararası Müzik Festivali, St.Magnus gibi festivallerde de sahne aldı.

Montero ile Scottish Ensemble’ın 30 Kasım 2017, Perşembe akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek bu çok özel konserini kaçırmamak için biletler tükenmeden alın.

İş Sanat’ta Kasım Başkadır

8 Kasım 2018 Perşembe, 20.30 Açılış Konseri: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası

Natalie Murray Beale, şef

Emir Kemancı, viyola

Gamze Erengönül, keman

20 Kasım 2018 Salı, 20.30 Basel Oda Orkestrası

Daniel Bard, Konzertmeister

Lucas Debargue, piyano

25 Kasım 2018 Pazar, 15.00 Evvel Zaman Dışından Masallar

Orman Lokantası

Yazan: Yekta Kopan

Yöneten: Serdar Biliş

Anlatıcı: Sevinç Erbulak

26 Kasım 2018 Pazartesi, 20.30 Nâzım Hikmet Şiir Dinletisi

Denize Dönmek İstiyorum!

30 Kasım 2018 Cuma, 20.30 Scottish Ensemble

Gabriela Montero, piyano

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.