Ana Sayfa TİYATRO ORDU DEVLET TİYATROLARINDA GEVEZE BERBER

ORDU DEVLET TİYATROLARINDA GEVEZE BERBER

0

ORDU DEVLET TİYATROLARINDA GEVEZE BERBER

Tanzimat Döneminde geçen, “Geveze Berber” oyunu tekrardan Ordu Devlet Tiyatrosu sahnesinde. Ali Bey tarafından yazılan oyunu yöneten ve oynayan Selin Poyraz ‘dır. Oyunun kadrosunda Ahmet Uzuner ,Elvan Tibukoğlu ,Gülendam  Rümeysa Sağlam ,Ogün Kılıç, Efecan Baştürk ve Ahmet Kurt vardır.
KONUSU
Osmanlı imparatorluğunun Tanzimat dönemlerinde geçen bu oyunda sözlüsüyle buluşmaya gidecek olan Firuz Bey’in tıraş olmak için eve berber çağırır.
Çağırdığı berber yerine başka bir berber olan Hamdi Bey gelir.  Hamdi Efendinin bitmek bilmez gevezeliği nedeniyle Firuz Bey,  Nesibe Hanıma geç gider.  Bu gecikme Nesibe Hanımın babası Şaban Efendinin işine yarar. Çünkü onları bir arada yakalayacaktır.  Tam açıklayacakken  Nesibe Hanımın halası Rukiye Hanım içeri girer. Sonra korkan Firuz Bey masanın altına saklanır. Nesibe Hanım’ın hizmetçisi Safinaz ile geveze berber Hamdi Bey’in kurnazlıklarının yanı sıra Nesibe Hanım’ın ‘dediğim dedik’ olan babası Şaban Efendinin de duruma müdahale etmesiyle yaşanan türlü numaraların türlü kurnazlığın bir araya geldiği sürprizlerle dolu bir aşk hikayesi…
KÜNYE
Yazan:ALİ BEY
Yöneten:SELİN POYRAZ
Oyunlaştıran : YILMAZ ÖĞÜT
GÖSTERİM TARİHİ
ORDU KÜLTÜR SANAT MERKEZİ SAHNESİ
Akyazı Mah. Org. İbrahim FIRTINA Caddesi No:36 Merkez / ORDU
Tel: 0 (452) 250 00 20
27 Ekim 2018 Cumartesi Saat: 20.00
27 Ekim 2018 Cumartesi Saat: 14.00/20.00
1 perde | 50 dakika 8+

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

%d blogcu bunu beğendi: