“Bu toprakların terörle değil, sanatla anılmasını sağlayacağız.” 

0

Halkın yoğun ilgisi ile başlayan 1.Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali bir ödül töreni ile sona erdi. Dereceye girenlerin ödüllendirildiği festival, Bu yıl birincisi gerçekleştirilen 1.Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali 11 Mayıs Cuma günü sona erdi. Törende dereceye giren üç filme para ödülü verildi.

Festivale katılan 416 kısa film arasından 32’si finalde yer almaya hak kazandı.Dereceye giren kısa filmler içinde Birincilik Ödülü “Fabrika” eseri ile Batuhan Köksal’a, İkincilik Ödülü “Yolcu” eseri ile Cem Özay’a, Üçüncülük Ödülü ise “Korkuluk” eseri ile Osman Çakır’a verildi. Ayrıca festival kapsamında verilen Siirt Belediyesi Özel Ödülü ise “Anne” kısa filmi ile Özlem Biçici’ye takdim edildi.

SİİRT SANATLA ANILACAK

AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, “Festivalde 400’ün üzerinde kısa film yarıştı, böylece Siirt’te ilk defa bir kısa film yarışması gerçekleşmiş oldu. Katılım gösteren tüm sanatçılara ve İde Yapım Festival Direktörleri Baran Mayda ile Elçin Çelik’e emeklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyona herkes canı gönülden destek oldu. Siirt’e ve Siirtliye inanıp sanatı, sanatın farklı bir türü olan sinemayı ve kısa filmi burada değerlendirdi. Bundan sonra Siirt Kısa Film Festivali’ni gelenekselleştirmeyi hedefliyoruz. Böylece bu toprakların terörle değil, sanatla anılmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

FESTİVAL ŞEHRE BEREKETLE GELDİ

Festivalin şehre muhteşem bir atmosfer kattığını dile getiren Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, “Final gecesini yaşadığımız Siirt Kısa Film Festivali sayesinde şehrimize yıldızlar yağdı. Festival bu kadim topraklarda bereketle başladı, bereketle sonlanıyor. İnşallah huzurumuz devam ettikçe böyle güzellikler artarak yaşanacak.”dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Sadece mesleki anlamda değil, bir ömür boyu her anlamda örnek teşkil etmenin ve takdirin bir göstergesi olan Yaşam Boyu Onur Ödülü Fatoş Güney’e takdim edildi.Törende ayrıca Cengiz Bozkurt, Mahperi Uçar, Mehmet Ali Kaptanlar, Engin Çelik, Tarkan Karlıdağ, Mehlika Çelik, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Sacit Altun, Hakan Şahin, Doğaç Yıldız, Yasemin Öztürk, Müge Uyar, Veli Çelik, Tolga Ortancıl, Fulya İnandıklı, Ayça Irgan, Şafak Bakkalbaşoğlu, Remzi Uslu, Burhan Kılıçvuran, Ali Muvafık, Ayhan Mergen, Elçin Çelik ve Baran Mayda’ya teşekkür plaketi verildi.

Türkiye’nin en önemli illerinden olan Siirt’in tanıtımına ve Türk sinemasının geleceğine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen festivalin jüri koltuğunda ise Ana Jüri Başkanı Mahperi Uçar ile Tarkan Karlıdağ, Cengiz Bozkurt, Mehlika Çelik, Şafak Bakkalbaşıoğlu, Sacit Altun ve Veli Çelik gibi ünlü isimler yer aldı. Ünlü müzisyen Göksel’in konseri ile başlayan festival, sevilen müzisyen Kalben’in konseri ile sonlandı.

PAYLAŞIM
Önceki İçerikBurn Battle Zone, Eskişehir’de
Sonraki İçerikTarkan Konserinde 12 Bin Kişilik Muhteşem Koro
SABİT DOĞAN Eğitimci • Yazar • Sanat İnsanı • Dijital İçerik Üreticisi Sanatın İzinde Başlayan Bir Yolculuk Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği mezunu olan Sabit Doğan, sanatla ilk kez OMÜ Tiyatro Topluluğu’nda (OMÜTİT) tanıştı. “Kanlı Nigar” oyunundaki Narçin karakteriyle sahneye adım attığında, performansı büyük yankı uyandırdı; oyun onlarca kez sahnelendi, her şehirde yoğun ilgi gördü. Eğitimci kimliğine geçişinde idealizmiyle öne çıkan Doğan, öğretmenliğe Şanlıurfa Siverek’in Hanharabe Köyü’nde başladı. İstanbul’un konforunu geride bırakıp, zor koşullarda eğitim vermeyi seçti. Askerliğini Şırnak Beytüşşebap’ta yaptıktan sonra yeniden İstanbul’a döndü. Yazarlık, Dergicilik ve Dijital Yayıncılık İstanbul yıllarında tiyatro oyunculuğu, metin yazarlığı ve senaryo çalışmalarına yöneldi. Hürriyet Gösteri Dergisi'nde Hami Çağdaş’la birlikte hazırladığı kültür–sanat dosyaları ve röportajlar büyük ses getirdi. Daha sonra kurduğu www.dirensanat.com adlı dijital sanat portalı, 15 yıldır Türkiye’nin en saygın kültür–sanat yayınlarından biri olarak varlığını sürdürüyor. Hem kurucusu, hem yayın yönetmeni, hem de editörü olan Doğan; sanatın ve sanatçının sesi olmayı ilke edindi. Portal, “Yılın En Prestijli Sanat Haber Kaynağı” ödülünü kazandı. Diren Sanat YouTube Kanalı’nda ise 200’ü aşkın sanatçı, yönetmen ve yazarla yaptığı röportajlar sanat dünyasında büyük yankı uyandırdı. Eğitimde İnovasyon ve Duyarlılık Sabit Doğan, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nde biyoloji öğretmenliği yapmaktadır. %0,1’lik dilimden öğrenci alan bu okulda 15 yıldır görev yapmakta; sadece ders anlatan değil, öğrencilerini yaşamla tanıştıran bir rehber olarak görülmektedir. Kurucusu olduğu Robotik Kulübü, ulusal ve uluslararası yarışmalarda birincilikler kazandı. Ayrıca Raylı Sistemler Projesi’ni organize edip yürütücülüğünü üstlendi, Beyaz Bayrak Projesi’nde görev aldı, TÜBİTAK Türkiye Birinciliği kazanan öğrenciler yetiştirdi. Türkiye’de mobbing kavramını ilk kez gündeme getiren eğitimcilerden biri olarak dikkat çekti. Bu konuda açtığı ilk davalar ve kamuoyu çalışmaları birçok kişiye cesaret verdi; hakkında tezler yazıldı. Dijital Dönüşümün Sanatçı Yüzü Sabit Doğan bugün, sosyal medyada milyonlara ulaşan içerikleriyle hem sanatın hem eğitimin yüzünü dijital dünyaya taşımaktadır. Eğitim, sanat, mizah, kişisel gelişim, yemek kültürü ve edebiyatı harmanlayan içerikleri; aylık 40 milyondan fazla izlenme elde etmektedir. Kendisini “bilim ve sanatın izinde yürüyen bir eğitimci” olarak tanımlasa da, izleyicileri onu çoğu zaman evin içindeki bir dost, bir ağabey, bir rehber olarak görür. Sıcaklığıyla, derinliğiyle ve üretkenliğiyle hem öğretmen hem anlatıcı, hem sanat insanı hem de dijital çağın vicdanıdır. “Sanat, insanın kalbine dokunmadan hiçbir işe yaramaz.” — Sabit Doğan