“Bu toprakların terörle değil, sanatla anılmasını sağlayacağız.” 

0

Halkın yoğun ilgisi ile başlayan 1.Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali bir ödül töreni ile sona erdi. Dereceye girenlerin ödüllendirildiği festival, Bu yıl birincisi gerçekleştirilen 1.Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali 11 Mayıs Cuma günü sona erdi. Törende dereceye giren üç filme para ödülü verildi.

Festivale katılan 416 kısa film arasından 32’si finalde yer almaya hak kazandı.Dereceye giren kısa filmler içinde Birincilik Ödülü “Fabrika” eseri ile Batuhan Köksal’a, İkincilik Ödülü “Yolcu” eseri ile Cem Özay’a, Üçüncülük Ödülü ise “Korkuluk” eseri ile Osman Çakır’a verildi. Ayrıca festival kapsamında verilen Siirt Belediyesi Özel Ödülü ise “Anne” kısa filmi ile Özlem Biçici’ye takdim edildi.

SİİRT SANATLA ANILACAK

AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, “Festivalde 400’ün üzerinde kısa film yarıştı, böylece Siirt’te ilk defa bir kısa film yarışması gerçekleşmiş oldu. Katılım gösteren tüm sanatçılara ve İde Yapım Festival Direktörleri Baran Mayda ile Elçin Çelik’e emeklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyona herkes canı gönülden destek oldu. Siirt’e ve Siirtliye inanıp sanatı, sanatın farklı bir türü olan sinemayı ve kısa filmi burada değerlendirdi. Bundan sonra Siirt Kısa Film Festivali’ni gelenekselleştirmeyi hedefliyoruz. Böylece bu toprakların terörle değil, sanatla anılmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

FESTİVAL ŞEHRE BEREKETLE GELDİ

Festivalin şehre muhteşem bir atmosfer kattığını dile getiren Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, “Final gecesini yaşadığımız Siirt Kısa Film Festivali sayesinde şehrimize yıldızlar yağdı. Festival bu kadim topraklarda bereketle başladı, bereketle sonlanıyor. İnşallah huzurumuz devam ettikçe böyle güzellikler artarak yaşanacak.”dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Sadece mesleki anlamda değil, bir ömür boyu her anlamda örnek teşkil etmenin ve takdirin bir göstergesi olan Yaşam Boyu Onur Ödülü Fatoş Güney’e takdim edildi.Törende ayrıca Cengiz Bozkurt, Mahperi Uçar, Mehmet Ali Kaptanlar, Engin Çelik, Tarkan Karlıdağ, Mehlika Çelik, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Sacit Altun, Hakan Şahin, Doğaç Yıldız, Yasemin Öztürk, Müge Uyar, Veli Çelik, Tolga Ortancıl, Fulya İnandıklı, Ayça Irgan, Şafak Bakkalbaşoğlu, Remzi Uslu, Burhan Kılıçvuran, Ali Muvafık, Ayhan Mergen, Elçin Çelik ve Baran Mayda’ya teşekkür plaketi verildi.

Türkiye’nin en önemli illerinden olan Siirt’in tanıtımına ve Türk sinemasının geleceğine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen festivalin jüri koltuğunda ise Ana Jüri Başkanı Mahperi Uçar ile Tarkan Karlıdağ, Cengiz Bozkurt, Mehlika Çelik, Şafak Bakkalbaşıoğlu, Sacit Altun ve Veli Çelik gibi ünlü isimler yer aldı. Ünlü müzisyen Göksel’in konseri ile başlayan festival, sevilen müzisyen Kalben’in konseri ile sonlandı.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.