TSK Armoni Mızıkası Orkestrası, MDOB Orkestrası ve Korosu, aynı sahnede yer alarak dev bir kadroyla unutulmaz bir konser gerçekleştirdi.

17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Türkiye’nin en köklü orkestralarından Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Orkestrası, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu’nu aynı sahnede buluşturarak 150 kişilik dev bir kadroyla Festival Kapanış Konseri’ni gerçekleştirdi. Gershwin, E. Grieg ve Kıvanç Tepe’nin eserlerinin seslendirildiği Konser, 08 Mayıs 2018 Salı saat: 20.00 Mersin Kültür Merkezi yer aldı.

Festival Kapanış Konseri’nde Dev Orkestra

 

  1. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Kapanış Konseri’nde,

TSK Armoni Mızıkası Orkestrası, MDOB Orkestrası ve Korosu, aynı sahnede yer alarak dev bir kadroyla unutulmaz bir konser gerçekleştirdi.

 

  1. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Türkiye’nin en köklü orkestralarından Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Orkestrası, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Korosu’nu aynı sahnede buluşturarak 150 kişilik dev bir kadroyla Festival Kapanış Konseri’ni gerçekleştirdi. Gershwin, E. Grieg ve Kıvanç Tepe’nin eserlerinin seslendirildiği Konser, 08 Mayıs 2018 Salı saat: 20.00 Mersin Kültür Merkezi yer aldı.

 

Şef Tarık Tal yönetiminde gerçekleştirilen konserin ilk bölümünde, G. Greshwin’in “An American in Paris” eserinin seslendirilmesinin ardından Kıbrıslı usta piyanist Rüya Taner, G. Grieg’in “Piyano Konçertosu”nu seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde ise Kıvanç Tepe’nin Bu Vatan Bizim Oratoryosu’nu, MDOB Korosu ve solist sanatçıları; Gökçe Nur Semerci, Onur Polat, Hasan Berk, seslendirdi. Bu Vatan Bizim eserinin anlatıcılığını Mersin Opera’sının usta rejisörlerinden Kenan Korbek yaptı. Konserin koro şefliğini Anıl Aydın üstlendi. Konser sonunda orkestra, koro ve solistlerin muhteşem performansı dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

Konsere, salonu dolduran sanatseverle birlikte Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz de katıldı. Sayın Ali İhsan Su, başarılarından dolayı Mersin Uluslararası Müzik Festivali adına Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı’ya çiçek takdim etti.

 

190 yıllık bir geçmişi olan TSK Armoni Mızıkası Orkestrası Türkiye’nin en eski orkestrasıdır. 1826 yılında “Musika-i Humayun” adıyla İstanbul’da kurulan topluluk, Türkiye’de çok sesli müziğin yerleşmesinde büyük katkıları olmuştur. Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte 1923 yılında, Atatürk ’ün kültür ve sanat reformunun ilk adımı olarak Ankara’ya getirildi. Zengin tarihsel bir birikime sahip olan topluluğun repertuvarında, klasik, caz, pop, halk müziğinin en seçkin eserleri yer almakta.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı yaptığı açıklamada; “14 Nisan-08 Mayıs tarihleri arasında 24 gün süren bir müzik ve dans şöleninin Kapanış Konseri’nde, 190 yıllık geçmişiyle kıvanç duyduğumuz, ülkemizin en köklü orkestrası olan Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Orkestrası’nı ve MDOB Orkestrası’nı, Mersinli sanatseverlerle buluşturduk. Böylesine kıymetli bir konser için şefimiz Binbaşı Tarık Tal’a huzurlarınızda teşekkürlerimiz sunuyorum. Ayrıca en büyük alkışımız, festival boyunca salonlarımızı doldurarak bir sevgiyi birlikte büyüttüğümüz tüm Mersinlileredir. Kapanış konserimizin de bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Ali İhsan Su’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ve Bölge ve Garnizon Komutanımız Tuğamiral Önder Gürbüz’e sonsuz saygı ve teşekkürlerimizi sunarım ” dedi.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.