Bu mevsimin ilgi çekici oyunlarından GalataPerform’un ‘            Tato – Baba’ oyunu bu ay İstanbul’un üç sahnesinde ve İzmir’de seyirci ile buluşacak.

Polonyalı yazar Artur Palyga’nın yazdığı kara komedi ‘Tato -Baba’yı Yeşim Özsoy yönetiyor.. Yönetmen, oyun için; “Bir oyunculuk performansı olarak öne çıkan oyunun yorumunda, Polonya’daki bir ailede yaşananların aslında ne kadar çok Türkiye’ye ve babaerkil sisteme dokunduğunu deneyimleyecek olan seyirciyi, trajediyle komedi arasında gidip gelen çok açılımlı zengin bir oyun bekliyor. Olaylar tabii ki Türkiye’de değil Polonya’da gelişiyor! Zira konumuz babalar ve onların aileden başlayıp hayatımıza sirayet eden baskın düzeni.” diyor.

Oyun bir cenazeyle başlar. Franio ve annesi, tabutun başında babaları için bir araya gelen topluluğu karşılarlar. Oyun bu anıyla başlar ve genç oğul Franio bu anıdan sonra çocukluğundan günümüze bir yolculuğa çıkar ve bu yolculuğunu seyirciye aktarır. Bunu yaparken anlattıklarını canlandıran diğer oyuncular, Akasya Çiçeği’nden, Kova’ya, Minik Tavşan’a, hatta duvardaki Küf’e kadar farklı karakterlere bürünür. Franio’nun anlattığı ev canlanır, geçmiş cisimleşmiş bir şekilde sahnede vücut bulur…

Erdem Kaynarca, Onur Gürçay, Özge Korkmaz, Ceren Demirel, Akant Çetin, Serhat Gücüm, Barkın Sarp’ın rol aldığı oyunun dekor ve kostüm tasarımı

Esin Çınar’a, ışık tasarımı Yüksel Aymaz’a, hareket tasarımı Tuğçe Tuna Ulugün’e, müzik tasarımı: Monika Bulanda’ya ait.

 

TATO – BABA

16 Nisan’da İstanbul Ataşehir Das Das’ta ( Tato- Baba)

26 Nisan’da TOY İstanbul’da (Tato-Baba)

30 Nisan’da Kadıköy Emek Sahnesi’nde (Tato-Baba)

18 Nisan’da İzmir’de TOY İzmir Sahnesi’nde (Tato-Baba)

 

Bilgi için:

0212 243 39 91

info@galatapeform.cm

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.