İÇİNDEN CAZ GEÇEN FİLMLER GÖSTERİLECEK

Her geçen yıl caz müziğine desteğini artıran Garanti Caz Yeşili 21. yılında sinema ile cazın biraraya geldiği filmleri Türkiye seyircisine taşıyor. ‘İçinden Caz Geçen Filmler’ başlığıyla biraraya getirilyen filmler yıl boyunca Bomontiada Alt’ta sinema severlerle buluşacak. Film gösterimleri Mart, Nisan, Mayıs ile Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarının son Pazar günü Bomontiada Alt’da devam edecek. ‘İçinden Caz Geçen Filmler’ seçkisinin ilk filmi 25 Şubat’ta ‘Whiplash’ olacak.

2014 yapımı olan ‘Whiplash’ Sundance Film Festivali’nde hem Büyük Jüri hem de İzleyici Ödülü’ne değer bulunmuştu. Damien Chazelle’nin senaryosunu yazıp yönettiği filmde başrolleri J.K. Simmons,  Miles Teller,  Paul Reiser,  Melissa Benoist,  Austin Stowell paylaşıyor. Shaffer Müzik Okulu’nda birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Andrew Neiman (Miles Teller), zirvedeki bir müzisyen olmayı amaçlayan hırslı bir davulcudur. Buranın en önemli orkestrasının şefi Terrence Fletcher (J. K. Simmons) ise, katı eğitim prensipleri uygulayan bir müzisyendir. Günün birinde Neiman’ın yeteneği Fletcher tarafından farkedilir ve okulun ana orkestrasına alınır. Fletcher’ın gözüne girebilmek için insanüstü bir çalışma sergileyen, ailesini ve özel hayatını bile bir kenara atan Neiman ile Fletcher’ın arasında tansiyonu hiç düşmeyecek bir öğretmen-öğrenci ilişkisi yaşanır. 2015 yılında ülkemizde gösterildğinde büyük ilgi gören film müzikal zenginliğinin yanı sıra ‘sanat-yetenek-çalışma’ üçlüsü konusunda da önemli…

‘Başka Sinema’ işbirliğiyle gerçekleşecek ‘İçinden Caz Geçen Filmler’in ilkbahar, sonbahar ve kış programında yer alan filmler, orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecek. GarantiOne ve KonserV kullanıcıları, Mobilet üzerinden 15 TL’ye satılan biletleri %50 indirimli satın alabilecek.

Ayrdıntılı bilgi: garanti@ab-pr.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.