Beste Yarışmasının Finalistleri Açıklandı

0

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), kurucu başkanı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı adına iki yılda bir düzenlediği Ulusal Beste Yarışması’nın onuncusunun finalistleri belli oldu. Tür olarak ‘Piyano Konçertosu’nun seçildiği ‘10. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması’nın seçici kurulu; Gürer Aykal, Turgay Erdener, Rengim Gökmen, Gülsin Onay, Hasan Uçarsu, Serdar Yalçın ve Yarışma Genel Sekreteri Serdar Ongurlar, 10 Şubat 2018 Cumartesi günü İstanbul Borusan Kültür ve Sanat Evi’nde toplandı. Seçici Kurul üyesi İdil Biret yurt dışında olduğu için toplantıya yazılı bir rapor gönderdi.

Gönderilen yedi piyano konçertosunu değerlendiren seçici kurul, ‘37Dİ5’ rumuzlu besteci Doğaç İşbilen’in, ‘81317’ rumuzlu besteci Bogatay Köprülü’nün, ‘33535’ rumuzlu besteci Cem Oslu’nun piyano konçertolarını finalist olarak belirledi. Finale kalan konçertolar ‘32. Uluslararası İzmir Festivali’ kapsamında düzenlenecek konserde seçici Kurul, orkestra üyelerinin ve seyircilerin oylarıyla derecelendirilecek.

YARIŞMA FİNALİSTLERİ

Doğaç İşbilen, 1998 yılında doğdu. Eğitimine, 2010 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nda Obua Bölümü’nü kazanarak başladı. 2017’de aynı okulun Kompozisyon Bölümü’nü kazandı. Halen eğitimini burada sürdürüyor. Eğitimi süresince çok sayıda konser gerçekleştirdi.

Bogatay Köprülü, 1991’de İstanbul’da doğdu. Eğitimine, 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda piyano ile başladı. Aynı dönemde kompozisyon eğitimi de aldı. Piyano üzerine beste yaptı, film müzikleri hazırladı. Çalışmalarını Fransa ve Almanya’da sürdürüyor.

Cem Oslu, 1992 yılında Adana’da doğdu. Piyano çalışmalarına Mersin’de başladı, 2005 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne girdi. Öğrencilik yıllarında birçok konser ve resital verdi, bestelerini de seslendirdi. Halen ABD Los Angeles’ta kompozisyon ve piyano çalışmalarını sürdürüyor.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.