İş Sanat, müzik, edebiyat ve dansla dolu programıyla sanatla renklenen bir Ocak ayı vadediyor. 2018’in ilk konserinde John Rigby yönetimindeki Johann Strauss Orkestrası,İngiliz tenor Nicky Spence ve soprano Corinne Cowling eşliğinde yılbaşı özel programıyla İş Sanat sahnesine konuk olacak. 4 OcakPerşembe akşamı gerçekleşecek bu coşku dolu Viyana gecesinde birbirinden romantik valsler ve eğlenceli polkalar seslendirilecek. Yeni Yıl Konseri’nin hemen ardından İş Sanat izleyicileri iki yıldız solistin buluşmasına tanıklık edecek. Günümüzün en büyük akordeon sanatçılarından Richard Galliano ve 2012 ECHO Yükselen Yıldız ödülünün de sahibi İspanyol kemancı Leticia Moreno, Zürih Oda Orkestrası eşliğinde sahne alacak. Bu müzik ziyafetini kaçırmamak için 9 Ocak, Salı akşamını ajandalarınıza şimdiden not edebilirsiniz. İş Sanat’ın yoğun ilgi gören ve kapalı gişe oynayan çocuk oyunu Fantastik Hikayeler Makinesi14 Ocak, Pazar günü bir kere daha miniklerle buluşacak. Gülten Akın’ın şiirlerinden derlenen “Kestim Kara Saçlarımı” başlıklı dinleti, 22 Ocak Pazartesi akşamı İş Sanat’ta ilk kez sahnelenecek. Türkiye’nin önde gelen klarnet virtüözlerinden Hüsnü Şenlendirici31 Ocak, Çarşamba akşamı, yeni projesi Hüsn’ü Dream’in ilk konseri için İş Sanat sahnesine konuk olacak. Sanatçıya yakın dostu Halil Sezai ile birlikte piyanoda Adem Gülşen, basta Cahit Kutrafalı, gitarda Cenk Erdoğan ve davulda Volkan Öktem eşlik edecek. Keman ve arpın iki parlayan yıldızı Naz İrem Türkmen ve Güneş Hızlılar29 Ocak Pazartesi akşamı Millî Reasürans Konser Salonu’nda izleyici karşısına çıkacak.

1-Romantik valsler, neşeli polkalar eşliğinde muhteşem Viyana gecesi!

İş Sanat’ta artık gelenekselleşen ve izleyicilerin büyük ilgi gösterdiği Yeni Yıl Konserinde, John Rigby’nin batonu altındaki Johann Strauss Orkestrası 2018 yılına özel hazırladığı bir programla sahne alacak. Avustralyalı soprano Corinne Cowling ve İskoç tenor Nicky Spence’in seslendireceği birbirinden eğlenceli vals ve polkalara balo kostümleriyle göz kamaştıran Johann Strauss dansçıları eşlik edecek. Çingene Baron Uvertüründen Mavi Tuna’ya, Radetzky Marşından Schlau Schlau Polka’ya uzanan, Strauss ailesinin ve çağdaşlarının en sevilen eserleri ile izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti vadeden konseri, görkemli dönem kostümleri içindeki dansçılar olağanüstü bir görsel şölene dönüştürecek. 40 yılı aşkın süredir 19. yüzyıl Viyana’sının zarafetini ve romantizmini sahneye taşıyan topluluğun konseri 4 Ocak 2018, Perşembe akşamı saat 20.30’da İş Sanat’ta.

2-Galliano ve Moreno’dan Bach’tan Piazzolla’ya uzanan müzik ziyafeti

Günümüzün en büyük akordeon sanatçılarından Richard Galliano ve kemanın yükselen yıldızı Leticia MorenoZürih Oda Orkestrası eşliğinde İş Sanat sahnesinde buluşuyor. 50 yılı aşan kariyerinde klasik müzikten caza uzanan geniş yelpazedeki repertuvarı ve besteleriyle dikkat çeken Fransız akordeon ve bandoneon virtüözü Richard Galliano, şimdiye kadar Chet Baker, Eddy Louis, Charlie Haden, Charles Aznavour, Serge Gainsbourg gibi birçok ünlü isimle müzikal işbirlikleri gerçekleştirdi. Saygın kayıt şirketlerinden Deutsche Grammophon’un tek akordeon sanatçısı olan Galliano, kariyerini birçok ödülle taçlandırdı ve diskografisine 50’den fazla kayıt sığdırdı. Konserin diğer solisti, 2012 ECHO Yükselen Yıldız ödülünün de sahibi İspanyol kemancı Leticia Moreno ise tekniği ve derin yorum gücüyle eleştirmenlerden ve dinleyicilerden övgü topluyor. İkiliye barok, klasik, romantik dönem eserlerin yanı sıra caz, folk, pop gibi farklı türleri de kapsayan konser programlarıyla adından sıkça söz ettiren Zürih Oda Orkestrası’nın eşlik edeceği konserde, Bach’tan Piazzolla’ya uzanan renkli bir repertuvar seslendirilecek. 9 Ocak 2018, Salı akşamı saat 20.30’daki bu müzik ziyafetini kaçırmayın!

3-Fantastik Hikayeler Makinesi 14 Ocak’ta miniklerle bir kere daha buluşacak

İş Sanat’ın geçtiğimiz yıldan bu yana kapalı gişe oynayan ve çok sevilen çocuk oyunu Fantastik Hikâyeler Makinesi Ocak ayında bir kere daha sahnede. Can Yılmaz’ın yazdığı Serdar Biliş’in yönettiği oyunun eğlenceli müziklerini Çiğdem Erken, koreografisini Tuğçe Tuna hazırladı. Çocukları uçağın mucidi Wright Kardeşler’den Hezârfen Ahmet Çelebi’ye, sinemanın mucidi Lumiere kardeşlerden taş devrine uzanan geniş bir zaman diliminde benzersiz bir yolculuğa çıkaran oyunun meraklı kahramanı Ömer’e yetenekli genç oyuncu Ata Berk Mutlu hayat veriyor.

Renkli kostümlerini Tomris Kuzu’nun, ışık ve sahne tasarımını Cem Yılmazer’in yaptığı oyunda sevilen oyuncular Tuba Ünsalİbrahim Selim, Sercan Badur, Yeliz Kuvancı veHayal Köseoğlu canlandırmalarıyla kahkaha dolu anlar yaşatıyor. İş Sanat, meraklı minikleri 14 Ocak 2018, Pazar günü saat 15.00’da mucitlerin maceralarla dolu dünyasına bekliyor.

4-Gülten Akın’ın dizeleri ilk kez İş Sanat’ta

Türk şiirinde iz bırakan kadın şairlerin başında gelen Gülten Akın’ın dizeleri, İş Sanat’ın ilgiyle takip edilen dinleti serisi kapsamında ilk kez seslendirilecek. Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı “Kestim Kara Saçlarımı…” başlıklı dinletide şiirleri Tilbe SaranHümay Güldağ ve Aslı Yılmaz seslendirecek. Serdar Yalçın’ın müzik yönetmenliğini yaptığı, şiirle müziğin iç içe geçeceği dinletiye Seda Subaşı ve Ceren Gürkan kemanlarıyla, Deniz Yücel viyolasıyla, Şemsa İdil Ural da çellosuyla eşlik edecek.

İlk dönem şiirlerinde doğa, aşk, ayrılık, yalnızlık, özlem gibi temalara ağırlık veren, 1970’lerden sonra toplumsal konulara yönelen Gülten Akın’ın duygu dolu şiirlerinden derlenen bu dinletiyi kaçırmamak için 22 Ocak 2018, Pazartesi akşamı saat 20.30’u ajandanıza şimdiden not edebilirsiniz.

Dinleti ücretsizdir. Yerler numarasız ve salon kapasitesiyle sınırlıdır.

5-Hüsnü Şenlendirici, Hüsn’ü Dream projesinin ilk konseriyle İş Sanat’ta

Türkiye’nin önde gelen klarnet virtüözlerinden Hüsnü Şenlendirici, yeni projesi Hüsn’ü Dream’in ilk konseri için İş Sanat sahnesine konuk oluyor. Henüz 5 yaşındayken klarnet çalmaya başlayan, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümü’nde öğrenim gören Şenlendirici, güçlü tekniği ve özgün yorumuyla kısa sürede dünya çapında bir tanınırlığa ulaştı. Kariyeri boyunca Marcus Miller, Emma Shapplin, Vasilis Saleas, Al Di Meola, Zakir Hüssain, Dianne Reeves, Javier Limon gibi önemli isimlerle müzikal işbirliklerine imza atan sanatçı, bu defa caz müziğin sınırlarını zorlayacak. Usta müzisyenler Cenk Erdoğan, Cahit Kutrafalı, Adem Gülşen ve Volkan Öktem’in Şenlendirici’ye eşlik edeceği Halil Sezai’nin ise konuk olacağı gecede Türk Sanat Müziği’nden Halk Müziği’ne, arabeskten caza uzanan renkli bir repertuvar seslendirilecek. 31 Ocak 2018, Çarşamba akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek bu çok özel konser için biletler İş Sanat Ana Gişesi’nde ve Biletix’te satışta.

6-Kemanın ve arpın Parlayan Yıldızları

İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisinin Ocak ayındaki konukları keman sanatçısı Naz İrem Türkmen ve arp sanatçısı Güneş Hızlılar oluyor.

Keman eğitimine İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Aslı Erdal ile başlayan Naz İrem Türkmen, Dania Kainova, Mincho Minchev, Seda Subaşı, Muhammedjan Turdiev ve Yossif Radionov ile çalıştı. Uluslararası birçok yarışmada dereceleri bulunan genç sanatçı, eğitimini İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Dr. Ceyda Uzgören ile sürdürüyor.

2006 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başladığı eğitimine İsviçre Arp Akademisi’nde devam eden Güneş Hızlılar ise 2015 yılında Kanada Pasifik Bölgesi Uluslararası Yaz Müzik Akademisi kapsamında Pasifik Filarmoni Orkestrası’nın arp grup şefliğini yapmak üzere davet aldı. Avusturya Modern Müzik Topluluğu ile orkestra eserlerinin yanı sıra solo eserlerin dünya prömiyerini gerçekleştiren sanatçı, eğitimini Salzburg’da Mozarteum Üniversitesi’nde sürdürüyor.

Türkmen ve Hızlılar’ın özel hazırladıkları repertuvar ile dinleyicilerine enstrüman hakimiyetlerini sergileyecekleri konser 29 Ocak 2018, Pazartesi akşamı saat 20.30’da Millî Reasürans Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

4 Ocak 2018 Perşembe, 20.30

Yeni Yıl Konseri: Johann Strauss Gala

John Rigby şef

Nicky Spence tenor

Corinne Cowling soprano

9 Ocak 2018 Salı, 20.30

Zürih Oda Orkestrası

Richard Galliano akordeon

Leticia Moreno keman

14 Ocak 2018, Pazar 15.00

Fantastik Hikayeler Makinesi

22 Ocak 2018, Pazartesi 20.30

Gülten Akın Şiir Dinletisi

Kestim Kara Saçlarımı…”

29 Ocak 2018, Pazartesi 20.30

Parlayan Yıldızlar

Naz İrem Türkmen keman

Güneş Hızlılar arp

31 Ocak 2018, Çarşamba 20.30

Hüsnü Şenlendirici

Hüsn’ü Dream

www.issanat.com.tr

https://www.youtube.com/user/issanatsm/ / https://play.spotify.com/user/issanat

https://www.facebook.com/issanat / https://twitter.com/issanat

https://www.instagram.com/issanat

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.