1 Aralık 2017’de vizyona Giren Gülse Birsel’in ilk sinema filmi ‘Aile Arasında’ nın oyuncuları; Demet Evgar, Engin Günaydın ve Gülse Birsel katıldıkları bir televizyon programında; Komedinin bir zeka, ve ahlakla yapılması gerektiğine, sinemada ise daha bir özenilmesi gerektiğini vurguladılar.

Gülse Birsel’e “Çoğu komedi filmi Yalan Dünya ve Avrupa Yakası dizilerinin bir bölümü kadar bile değil” sözünün hatırlatılması üzerine :

Gülse Birsel: Bir kere çoğu komedi filmi demedim. Bazı sinema filmleri dedim. Bizim dizilerin bir bölümü çoğu sinema filmlerinden daha iyi diye düşündüm. Bence sinema perdesine yansıyan her iş biraz daha özenli yapılmalı. Bir standart ta olmalı. Hemen aceleye getirilmemeli. Televizyonda aceleye getirilmemeli.

Sinema standardını biraz daha yükseğe çıkarmaya çalışıyorum. Belki biz birkaç örnekten biri oluruz. Ve kalite biraz bu yukarı doğru kayar. Biraz daha özenilir. İnsanlar Senaryosuna, kastına, oyunculuklara… rejisine, konusuna biraz daha kendini zorlar, daha çok çalışır. Koskoca perde yani… biraz daha özenilsin istiyoruz. Sonuçta insanlar evlerinden çıkıp geliyor ve para veriyor.

 

“Oynadığım hiçbir filmim için dalga geçilmesini istemem”

Engin Günaydın: Sinema arşivlenen bir alan, ve ileride dönüp baktığımız zaman belirli bir kaliteyi görmemiz gerekiyor. Ben oynadığım hiçbir filmin dalga geçilmesini istemem. Türk sineması için bir değeri olmasını isterim. İster komedi alanında olsun ister başka bir dalda olsun bir manası olsun isterim. Hiçbirimiz bu yaşlarda kalmayacağız. İnsan yaşlandıkça dalga geçilmesi biraz zor oluyor.

Oyuncu Demet Evgar’a kadından komedyen olmaz algısının nasıl değiştirildiğine dair sorulan bir soru üzerine

 

“Komedi illa bir cinsiyetçilik üzerinden çıkarılmamalı”

Demet Evgar:  Burada kadının hikayesinin henüz işlenmemiş olmasından da kaynaklıydı aslında. Tiyatroda da öyledir. Oyunlar hep erkekler üzerindedir. Kadın olmasından ötürü komik bir durum çıkarmak, seksist bakmak, çok ucuz şeyler… Bir kadının başına gelecek bir sürü şey bir erkeğinde başına gelebilir. Bir kadının kadın olmasından dolayı bir olayı yaşıyacakmış gibi hikayeyi ele almak yanlış. O zaman mizah anlayışı da olmuyor. Zeka da olmuyor. Çünkü komedi çok ciddi bir iş. Bu filmde gayet güzel hikayeler ve komediler çıkarılmış. Komedi illa cinsiyet üzerinde çıkarılmamalı. O zaman bir mizah anlayışı da olmuyor bir zeka da olmuyor.. Ciddiye alınarak yapılması gerekiyor. Bizim oynadığımız filmin senaryosu büyük bir akılla ve ahlakla yazılmış bir senaryo.

demet evgar ile ilgili aramalar

demet evgar eşi

demet evgar kimdir

demet evgar sevgilisi

demet evgar yaş

demet evgar evli mi

 Sinema/ Diren Sanat

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.