Aralık’ta Fransız Kültür ve Babylon Müzikte Birleşti

0

Babylon ’un Aralık programında İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Babylon işbirliğiyle gerçekleşen XXF – Very Very French Festivali konserleri ile yerli ve yabancı müziğin en iyi temsilcileri bulunuyor.

BABYLON ETKİNLİK TAKVİMİ
Tarih Etkinlik
1 Aralık 2017 Cuma Oldies But Goldies
2 Aralık 2017 Cumartesi Amine Edge -XXF Very Very French Festival
6 Aralık 2017 Çarşamba French Psychedelia: Aquaserge & Juniore – XXF Very Very French Festival
7 Aralık 2017 Perşembe Kardeş Türküler
9 Aralık 2017 Cumartesi GusGus (Live) -S-World Bir Dünya Konser
13 Aralık 2017 Çarşamba Vega
14 Aralık 2017 Perşembe Kalben -S-World Bir Dünya Konser
15 Aralık 2017 Cuma Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars
16 Aralık 2017 Cumartesi Omar Souleyman / Nusaibin – Midnight Sessions
20 Aralık 2017 Çarşamba Adamlar
22 Aralık 2017 Cuma BaBa ZuLa / Shantel – Midnight Session

 

Babylon Etkinlikler Hakkında

Pop’tan rock’a, disko’dan funk’a, rock’n roll’dan hip-hop’a uzanan müzik yelpazesiyle Murat Beşer ve Murat Abbas’ın seçtiği şarkılarla Oldies But Goldies 1 Aralık Cuma Babylon’da. ABBA’dan Michael Jackson’a, Depeche Mode’tan Madonna’ya, Snap’ten Donna Summer’a efsane müzisyenlerin şarkılarıyla katılımcılar zamanda bir yolculuğa çıkacak.

Fransa’da yükselen G-House (Gangsta House) akımının öncülerinden Amine Edge & Dance2 Aralık Cumartesi akşamı, XXF Very Very French Festival kapsamında Renault ana partnerliğinde Babylon’da. Tohumları Güney Fransa’da atılan Amine Edge & Dance, house, soul ve 80’ler hip-hop ekseninde dinleyicileriyle buluşuyor.

Amine Edge & Dance’dan önce ise Tolga Duyan disko esintili hareketli deep house ve tech house ritimlerinden oluşan setleriyle müzikseverlerle buluşuyor.

XXF Very Very French Festival ile modern psychedelic müziğin Fransız temsilcileri Aquaserge ve Juniore6 Aralık Çarşamba akşamı Renault ana partnerliğinde Türkiye’de ilk kez Babylon’da sahne alacak. Tame Impala, Stereolab, Melody’s Echo Chamber, Acid Mothers Temple elemanlarından oluşan Aquaserge yeni albümü “Laisse ça être”in ardından Liverpool Psych Fest, R.I.O. Festival, Faust’s Klangbad gibi önemli sahnelerinden sonra Türkiye’de müzikseverlerle buluşuyor. Anna Jean öncülüğünde kurulan Fransız indie pop dörtlüsü Juniore ise müziğinde retro Fransız pop unsurlarını surf gitar tınılarıyla birleştiriyor. Vokal stiliyle Françoise Hardy’ye saygı duruşunda bulunan Juniore ilk EP’leri “Marabout”un ardından, kendi isimlerini taşıyan ilk albümlerini ve Mart ayında “Ouh La La” adını taşıyan ikinci albümünü yayınladı.

Aquaserge ve Juniore’dan önce ise house, pop, elektronik türlerine ağırlık verdiği DJ setleri ile dikkat çeken Shangri-La müzikseverlerle buluşuyor.

Barış ve kardeşliğe müzikal bir çerçeveden vurgu yapan Kardeş Türküler, 7 Aralık Perşembe akşamı Babylon’da. “YOL” albümü ile 25 yıllık müzik yolculuğuna devam eden Kardeş Türküler, kültürel ve kültürlerarası hikayeleri iki dilli melodiler, deyişler, nefesler, zeybekler, halaylar ve horonlarla sunuyor. “Bu dünyada iyilik ve güzellik için mucize değil, mücadele gerek” diyen Kardeş Türküler, YOL’da söylediği şarkıların en güzel örneklerini performansına taşıyor.

İzlanda’nın elektronik müzik dünyasına sunduğu GusGus9 Aralık Cumartesi gecesi S-World Bir Dünya Konser sponsorluğunda Babylon’da! Efsanevi plak şirketi Kompakt ile yollarını birleştiren GusGus, Glastonbury, Split, Creamfields, Benecassim gibi büyük festivallerde sahne aldı. Sanatçı, başta Björk olmak üzere Sigur Ros, Depeche Mode ve Moloko gibi isimlerle yaptığı çalışmalarıyla da tanınıyor.

Türkiye rock müzik sahnesinin özlenen isimlerinden Vega yeni albümü “Delinin Yıldızı”yla 13 Aralık Çarşamba akşamı Babylon’da. Deniz Özbey ve Tuğrul Akyüz’ün 21 yıllık birlikteliği Vega, Tamam Sustum, Tatlı Sert ve Hafif Müzik gibi kült albümlerinden sonra, uzun bir aranın ardından “Delinin Yıldızı” albümüyle geri döndü. Vega, Babylon’da Serkan Hökenek ile birlikte kaydettikleri iTunes en çok satan albümler listesinde bir numaraya yükselen yeni albümünden parçaların yanı sıra, geçmişten sevilen şarkılarını da seslendirecek.

Türkiye’nin sevilen genç seslerinden Kalben14 Aralık’ta -S-World Bir Dünya Konser kapsamında bir kez daha Babylon’da. Kalben’in yeni-folk olarak tanımlanan müziğini eşi Berkant Ali İncesaraç şekillendiriyor. Müzik düşünmeye 8 yaşındayken annesinin aldığı klavyeyle başlayan ve 13 yaşında ilk gitarını alan Kalben, içinden gelen şarkıları kendince, kendi sözleriyle söylüyor.

Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, tropikal ritimler ve Latin ezgileriyle sezonun ilk Babylon performansı için 15 Aralık Cuma günü saat 22.30’da sahne alacak. Bolero’lar, salsa’lar, cha-cha’lar ve özel süprizlerle müzikseverlerin müziğe doyamayacağı gecede sadece Latin değil, Türk ezgileri de havada uçuşacak.

Omar Souleyman, yeni albümü “To Syria, With Love”ın ardından 16 Aralık Cumartesigecesi yeniden Babylon sahnesinde. Bugüne kadar 500’den fazla video kaydı ve birçok YouTube videosu bulunan Omar Souleyman, Glastonbury, Bonnaroo, Pitchfork Paris ve Roskilde gibi festivallerde de sahne aldı. Aralık 2013’te Norveç’te düzenlenen Nobel Barış Ödülleri töreninde sahne alan sanatçı Sınır Tanımayan Doktorlar ekibiyle de yardım ve bağış çalışmalarına devam ediyor.

Yerli alternatif müzik sahnesinin değerli ekiplerinden Adamlar20 Aralık PazartesiBabylon’da. Vokal ve gitarda Tolga Akdoğan, elektrik gitarda Emre Malikler, basgitarda Can Aydemir ve davulda Berkan Tilavel’den oluşan grup, “Eski Dostum Tankla Gelmiş” albümüyle dikkatleri üzerine çekti. İkinci albümleri “Rüyalarda Buruşmuşuz”u 2016’da yayımlayan dörtlü özellikle dinamik sahne performanslarıyla tanınıyor. Birçok türü Türkçe sözlerle bir araya getiren Adamlar, kompakt bir müzik deneyimi için Babylon sahnesine geliyor.

Balkan ve gypsy müziğine kozmopolit bir ses katan Shantel22 Aralık Cuma akşamı Club Guerilla’nın 30. yıldönümü kapsamında düzenlediği “Shantology // 30 Years of Club Guerilla” turnesi kapsamında Babylon’da Midnight Session’da DJ setinin başına geçiyor. “Bucovina”, “Disko Boy”, “Disko Partizani” gibi şarkılarıyla dans pistlerini hareketlendiren Alman DJ, prodüktör ve müzisyen Shantel setlerinde Goran Bregoviç, Boban Markoviç, The Rootsman, Fanfare Ciocarlia gibi isimleri bir araya getiriyor.

Shantel’den önce ise Türkiye modern müzik tarihinin kendine has ekiplerinden BaBa ZuLa, Babylon’da sahne alıyor. Yirmi yıllık müzikal yolculuğunu anlattığı yeni albümü “XX”i, Ocak 2017’de tüm dünyada eş zamanlı yayımlayan grup, The Guardian ve Record Collector’ın aralarında bulunduğu pek çok prestijli yayından övgüler topladı. “World Music Charts Europe”un Şubat ayı listesinde de ilk sıralara yükselen “XX” Mad Professor, Dr. Das, Sly & Robie ve Dirtmusic gibi isimlerin yer aldığı bir dub düzenlemesi de içeriyor.

Biletler, Mobilet iOS ve Android uygulamaları ile mobilet.com üzerinden ve Babylon Gişesi’nden satın alınabiliyor.

babylon programı, babylon etkinlikleri, babylon da hangi sanatçılar var, babbylon da kimler sahne alıyor, sanatçılar hakkında bilgi, babylon konserleri ne zaman,babylon aralıkta kimleri ağırlıyor,, müzik konser,aralık konserleri, etkinlikler, baba zula konserleri, kardeş türküler nerede sahne alıyor, gusgus babbylon,

fransız kültür merkezi ile ilgili aramalar

fransız kültür merkezi kurs fiyatları
fransız kültür merkezi çalışma saatleri
fransız kültür merkezi kadıköy
fransız kültür merkezi etkinlikleri

fransız kültür merkezi cafe

fransız kültür merkezi fransızca kursu fiyat

fransız kültür merkezi sinema

fransız kültür merkezi ekşi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.