Dünyanın En Güzel Arabistanı Kadıköy’de

0

Geçen mevsim sonundan bu yana sözü edilen Turgut Uyar’ın Şiirinden uyarlanan ‘Dünyanın En Güzel Arabistanı’ oyunu 1 Kasım’da kumbaracı50’deki ilk oyunla sahnelenmeye başladı.

EKİP Tiyatrosu’nun sahneye taşıdığı oyun, bu ay iki temsille Kadıköy yakasında. Türkçe şiirin önemli köşe taşlarından olan Turgut Uyar’ın aynı adlı kitabından Mirza Metin’in oyunlaştırdığı ‘Dünyanın En Güzel Arabistanı’nı yine Mirza Metin yönettiği oyunda ‘Cem Uslu’ oynuyor.  Turgut Uyar’ın 1959’da yayımlanan ‘Dünyanın En Güzel Arabistanı’ kitabı; içindeki ‘Geyikli Gece’, ‘Göğe Bakma Durağı’, ‘Akçaburgazlı Yekta’ gibi şiirlerle İkinci Yeni şiirinin temel yapıtlarından sayılır.

 Sahne tasarımının Başak Özdoğan’a, ışık tasarımının Alev Topal’a, müziğin Orhan Enes Kuzu’ya ait olduğu ‘Dünyanın En Güzel Arabistanı’ 11 Kasım Cumartesi saat 16:00’da Taşra Kabare’de, 25 Kasım Cumartesi saat 18:30’da Moda Sahnesi Stüdyo Sahne’de izlenebilecek.

Taşra Kabare:

Neşet Ömer Sokağı. No: 7. Kadıköy / İstanbul.

0216 321 21 61

Moda Sahnesi:

Bahariye Caddesi, Halil Ethem Sokak. No: 34 / 27. Kadıköy / İstanbul.

0216 330 58 00

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.